REUTERS/Jean-Paul Pelissier / REUTERS
VELIČANSTVENA POBJEDA

OMALOVAŽAVALI NAS UOČI UTAKMICE, A ONDA IM SE SVE VRATILO Španjolci uoči obračuna žestoko podcijenili Hrvatsku, a na kraju za sve optužili suce!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. siječanj 2017. 10:38

Španjolski list Marca u najavi četvrtfinalne utakmice Španjolske i Hrvatske žestoko je opleo po našoj momčadi.

“Ove dvije ekipe promijenile su se dosta u posljednjih godinu dana, ali Hrvatska ostaje vjerna jednoj svojoj osobini - sklonosti unutarnjim sukobima i kontroverzama. Velike ličnosti hrvatskog rukometa plodno su tlo za takve disfunkcije koje narušavaju sklad u ekipi”, stoji u Marcinu tekstu o španjolskom protivniku.

Objasnili su da je Ivano Balić koordinator, da je Petar Metličić pomoćni trener Željku Babiću, ali i da izbornika neki gledaju “sa skepsom”.

Povod za “cipelarenje” Hrvatske Španjolci su pronašli u prošlotjednom videu koji je kružio internetom u kojem Metličić nije dao “peticu” Babiću. U nizu “kontroverzi” Španjolcima nije sjelo ni “mijenjanje golmana Filipa Ivića, za koje je opravdanje bilo da vratar Kielca loše brani (23%)”.


Spain vs Croatia 29-30 Handball 2017 World... v

Unatoč svemu nabrojanom, Marca završava “senzacionalnu priču” s “Hrvatska ima i dalje konkurentni gen”.

Ništa bolje nije bilo niti nakon utakmice, ali ovog puta nije 'stradala' Hrvatska već danski suci koji su dijelili pravdu na tom susretu. 'Nema puno sportova kao rukomet gdje puno toga ovisi o subjektivnim kriterijima. Neki kažu da je pasivna igra, drugi da se nastavi napad. Možda ne treba tražiti opravdanje u sucima, ali Španjolci se mogu žaliti jer nije dosuđen sedmerac Julenu ili zbog vječnog zadnjeg napada Hrvatske.'

Linker
04. svibanj 2024 21:39