Drago Sopta / CROPIX
KRAJ VELIKE KARIJERE

Oproštaj 'desetke' Barakuda i kapetana Primorja: Samir Barač okačio kapicu o klin

Piše: Ivica DevčićObjavljeno: 24. svibanj 2013. 16:33

Izgledno je da je jedna velika karijera došla je do kraja. Trofejna "desetka" hrvatske reprezentacije, kapetan Primorja EB Samir Barač (39), koji je do jučer uspješno predvodio momčad s Kantride, "okačio je kapicu Bankara o klin". I to nakon što mu po završetku sezone nije ponuđen novi ugovor. Da, dao se naslutiti takav rasplet. I sam Barač će to priznati..

- Ne mogu reći da se dogodilo nešto meni neočekivano. Osjetio sam da bi se tako nešto moglo dogoditi, pogotovo nakon što mi trener nije dao puno povjerenja u finalnoj seriji. Ovime definitivno završava moja priča u Primorju.

Ponikao u Rijeci u generaciji Igora Hinića, Vladimira Vujasinovića, Damira Glavana..., "il capitano" je dotaknuo svjetske vaterpolske vrhove. Nakon trideset godina u bazenu, postao je sinonimom za za profesionalnu sportsku dugovječnost.

- Gledajući svoje godine, logično je da se karijera primiče kraju. No, siguran sam da ću ostati aktivan u vaterpolu. U kom obliku, to još uvijek ne znam. Znam samo da se dobro fizički osjećam - zaključio je Barač.

Linker
01. srpanj 2024 21:34