Foto: Goran Sebelic / CROPIX
VISOKO POSTAVLJENA LJESTVICA

ORGANIZATORI 44CUPA REGATU U ROVINJU OCIJENILI NAJBOLJOM U POVIJESTI KLASE 'Četiri dana u Hrvatskoj nazvao bih i jedrenjem nove generacije'

Piše: HinaObjavljeno: 03. lipanj 2019. 15:48

Organizatori svjetske jedriličarske regate 44Cup njezino su prošlotjedno izdanje u Rovinju (Adris 44Cup) ocijenili najboljom u povijesti te klase, te da je Hrvatska kao domaćin postavila visoko ljestvicu za sve ostale, izvijestili su u ponedjeljak organizatori rovinjske regate.

Rovinj i Adris grupa bili su domaćini i organizatori regate klase 44Cupa od 29. svibnja do 2. lipnja u Rovinju, zbog čega su u taj istarski gradić stigli neki od najboljih jedriličara svijeta.

Ta regata, prva u Rovinju nakon sedam godina, ujedno je bila i dio velikog programa svečanog otvorenja Grand Park Hotela u Rovinju, čime je Adris Grupa i njezina hotelska grupacija zaokružila investicije u luksuznu zonu Monte Mulini.

"Rovinj je za sve nas bila regata koju ćemo pamtiti cijeli život. Četiri dana u Hrvatskoj nazvao bih i jedrenjem nove generacije zbog svih događaja koje su pratili ovo natjecanje, jer regate nisu samo zbivanja na moru nego i druženje nakon toga, a Adris i Maistra su u tom dijelu odradili spektakularan posao", poručio je predsjednik 44Cupa Chris Bake, dodajući da je za njega, nakon 13 godina jedrenja po cijelom svijetu regata u Rovinju bila najbolja do sada.

Rovinj, 290519.
Regata Adris44 Cup koja se nakon sedam godina ponovno vratila u Rovinj ovaj tjedan ponovno se jedri u rovinjskom akvatoriju. Regata je organizirana povodom otvorenja Grand Park hotela i ACI marine. 
Na fotografiji: ribar i hotel Grand Park.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Slično razmišljaju, kako je poručio, i drugi jedriličari, koje je nazvao i "najboljim influencerima za ovakvu vrstu turističke promocije".

Među njima je i Iain Percy, poznati britanski jedriličar koji je u karijeri osvojio dva olimpijska zlata, a koji je nakon regate također pohvalio sve u Rovinju, ističući kako se "malo gradova u svijetu može pohvaliti takvom vizurom grada kao Rovinj, a i regata Adris 44Cup u rangu je s najboljim svjetskim regatama, tim više što je jedriličarski jako zahtjevna zbog čestih promjena snage i brzine vjetra".

Svi sudionici regate natjecali su se u istim jedrilicama, koje je dizajnirao poznati jedriličar Russell Coutts, trostruki osvajač America's Cupa, a slavila je posada jedrilice Aleph, ispred posada Charisme i Artemisa.

Linker
03. svibanj 2024 04:43