Marijo Možnik
 RONALD GORSIC/CROPIX
Poseban trenutak

Osnovan prvi gimnastički klub u Kninu: ‘Jedan od ciljeva je širenje gimnastike u sve dijelove Hrvatske‘

‘S obzirom da sam odrastao u Kninu te završio Kineziološki fakultet u Zagrebu, uvidio sam da gradu..‘
Piše: HinaObjavljeno: 06. kolovoz 2020. 14:30

U vijećnici grada Knina održana je osnivačka Skupština Gimnastičkog kluba Knin kojoj su nazočili i predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik te predstavnici gradske vlasti grada Knina.

Nakon kraće rasprave jednoglasno je usvojena odluka o osnivanju Kluba te je za predsjednicu kluba izabrana Josipa Šiško. Inicijator ideje i dopredsjednik Kluba Mario Škegro vodio je osnivačku Skupštinu, pozdravio prisutne i objasnio razloge inicijative o osnivanju Gimnastičkog kluba Knin:

"S obzirom da sam odrastao u Kninu te završio Kineziološki fakultet u Zagrebu, uvidio sam da gradu Kninu nedostaje jedan od bazičnih sportova, koji osim što je izuzetno koristan za zdravi rast i razvoj djeteta, odlična je baza za uspjeh u mnogim drugim sportovima. Osjećajući i dalje povezanost sa svojim gradom, odlučio sam stečeno iskustvo u području sporta iskoristiti za pokretanje izuzetno korisnog, zdravog i popularnog sporta u gradu Kninu", kazao je Škegro, dok je novoizabrana predsjednica Josipa Šiško, objasnila je ciljeve i djelovanje Kluba.

"Cilj ovog kluba je djeci grada Knina omogućiti bavljenje bazičnim sportom koji je iznimno značajan za razvoj motoričkih znanja i sposobnosti koje će im koristiti za cijeli život, neovisno o tome hoće li se baviti vrhunskim sportom ili rekreativno. Klub će biti orijentiran prema rekreativnom bavljenju gimnastikom dok se ne stvore uvjeti za vrhunsku gimnastiku".

Marijo Možnik kazao je kako unutar Hrvatskog gimnastičkog saveza trenutno djeluje 53 kluba u kojima trenira preko 12000 djece.

"Jedan od mojih ciljeva je širenje gimnastike u sve dijelove Hrvatske, pa i tamo gdje dosad nismo imali gimnastičkih klubova, kao što je grad Knin. Hrvatski gimnastički savez će pružiti svu moguću podršku u radu novoosnovanog Kluba". kazao je Možnik.

Linker
18. travanj 2024 10:44