Michael Steele/Getty Images for BEGOC /
PROTIV PERUA ZA FINALE

OSTALE SU NAM NEŠTO DUŽNE IZ CHICLAYA Hrvatske reprezentativke spremne za polufinale

Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 18. lipanj 2016. 14:22

Hrvatskim reprezentativkama, koje su Final Four World Grand Prixa treće jakosne skupine izborile pobjedama nad Kubom (dva puta), Kolumbijom, Alžirom i Australijom, protivnik u subotnjem polufinalu bit će Peru, jedina neporažena reprezentacija na turniru, zapravo, jedina koja je nanijela poraz našim odbojkašicama.

Plasman u polufinale velik je uspjeh reprezentacije s obzirom na to da je na turneju krenula bez ponajboljih igračica: Maje Poljak, Senne Ušić Jogunice, Ivane Miloš, Katarine Barun Šušnjar... Umjesto njih izbornik Miroslav Aksentijević poveo je šest mladih igračica: Rene Sain, Emu Strunjak, Brunu Vranković, Ivu Jurišić, Leu Cvetnić te nešto iskusniju Betu Dumančić.

Aksentjević ne krije zadovoljstvo nastupima na turnirima u Australiji i Peruu te izborenim Final Fourom u Kazahstanu:

- Vidi se da smjena generacija, u koju ulazimo, možda neće biti tako bolna kako se očekivalo. Izuzev Kube, na FF-u su Kolumbija, Peru i Kazahstan, koji su objektivno najbolje reprezentacije na cijelom turniru. Teško je predvidjeti kakav će biti rasplet, takvi turniri uvijek predstavljaju rizik, no, tražim od igračica da pokažu ne samo da znaju igrati, nego i da su naučile pobjeđivati. A to su dvije potpuno različite stvari. Upravo nam je umijeće pobjeđivanja nedostajalo na utakmici protiv Perua. Iako su dobile prvi set, nisu izdržale pritisak domaćina i šest tisuća fanatičnih navijača.

U Almatiju stoga očekuje...

- Da naše najiskusnije igračice preuzmu najveći dio odgovornosti.
Iako su Alžir i Australija slabije kvalitete, treba podsjetiti da je Alžir nastupio na OI u Londonu, a da mu je ove godine nedostajao samo set da se plasira u Rio. Pobjede protiv Kube su posebno važne jer u njihovoj novoj reprezentaciji igra nekoliko ponajboljih mladih igračica, od kojih se posebno ističe Melisa Vargas, rođena 1999, koja je već proglašena najboljom igračicom svijeta. U Kolumbiji, pak, igraju neke od najskupljih igračica svijeta, poput Madelayne Montano, Kenny Moreno Pino i Garcia Lorene.

Linker
24. travanj 2024 22:23