AUGUSTA, GEORGIA - NOVEMBER 15: Dustin Johnson of the United States is awarded the Green Jacket by Masters champion Tiger Woods of the United States during the Green Jacket Ceremony after winning the Masters at Augusta National Golf Club on November 15, 2020 in Augusta, Georgia. Rob Carr/Getty Images/AFP
== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
 ROB CARR
Zeleni sako i 2 milijuna

Amerikanac Dustin Johnson pobjednik 84. izdanja US Mastersa, oborio je rekord Spietha i Woodsa

Johnsonu je to drugi osvojeni Grand Slam turnir u karijeri, nakon US Opena 2016. godine
Piše: HinaObjavljeno: 16. studeni 2020. 11:05

Američki golfer 36-godišnji Dustin Johnson osvojio je 84. izdanje US Mastersa, koji je od četvrtka do nedjelje održan u Augusti, savezna država Georgia.

On je to ostvario na vrlo uvjerljiv način, sa 20 udaraca ispod "para" čime je oborio rekord kojeg su ostvarili njegovi sunarodnjaci Jordan Spieth 2015. i Tiger Woods 1997. godine, koji su trijumfirali sa 18 udaraca ispod "para". Dustinu Johnsonu je to drugi osvojeni Grand Slam turnir u karijeri, nakon US Opena 2016. godine.

Drugo mjesto podijelili su Južnokorejac Sung-jae Im i Australac Cameron Smith, koji su imali pet udaraca slabiji rezultat. Prošlogodišnji pobjednik 44-godišnji Tiger Woods završio je na 38. mjestu i to nakon što je u nedjelju, posljednjeg dana Mastersa, na 12. rupi, koja ima "par" 3, potrošio čak deset udaraca, što mu se nikad nije dogodilo u njegovoj bogatoj karijeri u kojoj je osvojio 15 Grand Slam naslova, od čega pet na US Mastersu.

Dustin Johnson, koji je prvi igrač svijeta, bio je glavni favorit na kladionicama iako nitko nije znao u kakvoj je formi, jer je prije mjesec dana bio zaražen koronavirusom, te je 11 dana proveo u samoizolaciji. Uz zeleni sako, Johnsonu je pripala i novčana nagrada od oko dva milijuna dolara (2.070.000 dolara).

Linker
18. travanj 2024 02:17