Anđela Mužinić
 YANG LEI/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
POI U TOKIJU

Anđela bez polufinala: ‘Njih dvije su najbolje na svijetu, šteta što su igrale međusobno u ovoj fazi‘

‘Da nisam pružila svoj maksimum, da nisam dala sve od sebe, onda bih bila razočarana‘
Piše: HinaObjavljeno: 27. kolovoz 2021. 14:16

Hrvatska parastolnotenisačica Anđela Mužinić nije se uspjela plasirati u polufinale Paraolimpijskih igara u Tokiju nakon što je u susretu četvrtfinala kategorije 3 igračica u kolicima izgubila od Koreanke Jiyu Yoon s 1-3 (11-9, 4-11, 11-13, 8-11).

Bio je to sjajan i otvoren meč u kojem je pobjeda mogla otići i na stranu 29-godišnje stolnotenisačice iz Srinjana. Nažalost, slavila je Yoon, koja je na posljednjim POI u Rio de Janeiru bila četvrta, a u Tokiju je glavna kandidatkinja za zlato.

"Bio je to dobar meč, da nisam pružila svoj maksimum, da nisam dala sve od sebe, onda bih bila razočarana. Žalim što nisam u polufinalu, ali bila je ovo dobra borba i kvalitetan suparnik. Bila je bolja i pobijedila je," kazala je Mužinić.

Anđela, koja je peta igračica sa svjetske ljestvice, je odlično ušla u meč i dobila je prvi set s 11-9. Koreanka je uzvratila u drugom s 11-4 i bolje krenula u treći. Imala je 3-0 i 6-3, no Mužinić je okrenula set, povela 9-7, a kod 10-9 imala i set loptu. Nažalost, nije ju iskoristila i set je potom otišao na suparničku stranu.

U četvrtom setu Yoon je povela 4-1, no Mužinić je uzvratila serijom 4-1 za 5-5. Koreanka se potom odvojila i stigla do vodstva 10-7. Mužinić je obranila prvu, ali ne i drugu meč loptu.

"Mijenjala sam taktiku, preuzimala sam dosta rizika, dok se ona držala iste taktike i samo je mijenjala pozicije gdje će igrati na stolu. Teško mi je sada analizirati meč," dodala je Mužinić koja je u pojedinačnoj konkurenciji ima svjetsku broncu iz 2018. kao i dva srebra (2015, 2017) s europskih prvenstava, no na POI do sada nije uspjela osvojiti medalju u pojedinačnoj konkurenciji.

No, u ekipnoj konkurenciji će zajedno s Helenom Dretar Karić braniti srebro iz Rio de Janeira.

"Sada se moram dobro odmoriti i pročistiti glavu. Krećemo 31. kolovoza, no još nam nije poznat ždrijeb," dodala je na kraju.

Anđelina trenerica Mirela Šikoronja Ivančin naglasila je kako je ovo bio sudar u ovom trenutku dviju najboljih igračica svijeta.

"U četvrtfinalu nema slabe igračice, bio je to fantastičan meč, Ja već dugo govorim i stojim iza toga da su Anđela i Yoon najbolje na svijetu i šteta je što su igrale međusobno već u četvrtfinalu. Znala sam da će biti teško, mislim da je presudio treći set, koji da je otišao na Anđinu stranu, mislim da bi se i meč okrenuo na našu stranu," kazala je Šikoronja Ivančin.

"Teško je pričati nakon poraza u četvrtfinalu paraolimpijskih igra. Normalno je da smo tužni i razočarani, no moramo se regenerirati za nastavak turnira, a Pariz je za tri godine, brzo će to doći" dodala je.

U ranijem dijelu današnjeg programa Helena Dretar Karić je poražena u razigravanju za plasman u četvrtfinale od Slovakinje Alene Kanove s 1-3 (11-9, 4-11, 4-11, 6-11), dok se naš jedini predstavnik u muškoj konkurenciji Pavao Jozić, koji je nastupao u kategoriji 7 stojećih igrača, nije uspio plasirati u drugi krug natjecanja nakon što je izgubio i drugi meč u skupini od Brazilca Sergia Salmina Filha s 2-3 (11-8, 11-9, 6-11, 11-13, 3-11).

Linker
30. travanj 2024 17:20