Kreveti su napravljeni od reciklirajućih materijala, preciznije kartona
 Afp
PROBLEM ILI BRIGA ZA ZDRAVLJE

Anti-seks krevetima protiv seksa i korone, domišljati Japanci u Olimpijskom selu otišli u novu krajnost

Ove će Igre biti posebne po krevetima, definitivno. Jasno je i zašto...
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 20. srpanj 2021. 17:51

Sve to baš nije normalno. S jedne strane Igre bez publike, samo za sponzore i to u olimpijskom duhu (!?), s druge strane Igre na kojima dijele kondome, a žele spriječiti kontakt... Znanstveno nije utvrđeno kako spojiti to dvoje.

Dakle, debelo se nastavlja pretjerivati, a novi veliki korak je specijalno dizajniran namještaj u Olimpijskom selu koji će ekološki osviještene Japance odvesti na trag sprečavanja bliskog kontakta. Naime, zaigrate li se na krevetu, isti će to teško izdržati, jer je napravljen od reciklirajućih materijala, koji će po završetku ići u korist očuvanja okoliša.

Zabranjeno bacanje

Naime, kreveti u Olimpijskom selu izrađeni su od kartona, ali i takvi mogu podnijeti do 200 kilograma težine. Ipak, zbog svoje “krhkosti” mnogi su ih već prozvali “anti-seks” kreveti...

image
Sobe su u Selu skromne: jednokrevetne imaju 9 'kvadrata', a dvokrevetne 12
Afp

Zaboravite, također, bilo kakvo bacanje po istom, jer nagle pokrete i opuštanje podnijeti - neće. Recimo, dođe nakon natjecanja umorni Filip Mihaljević ili, recimo, Luka Lončar i bace se na krevet. Nema šanse da izdrži.
O drugoj vrsti kontakata i nema smisla diskutirati.

Dakle, opuštanja i kontakti za koje je japanska industrija pripremila 160.000 kondoma nisu predviđena za Olimpijsko selo, ali domaćini u svoj svojoj preciznosti nisu precizirali gdje bi se mogli koristiti s obzirom da većeg lutanja po Tokiju biti neće. Može se očekivati da će madraci na specijalno sklepanim eko-krevetima biti po podu, a da će njihovi kartonski držači biti upotrijebljeni u neke druge svrhe. To je realnost.

Inače, dijeljenje kondoma sportašima na OI nije nikakva novost, to je praksa od Seoula 1988., a na Igrama u Riju organizatori su bili pripremili čak 450.000 kondoma, odnosno 42 po sportašu. Japanci su, u svjetlu želje za socijalnim distanciranjem među sportašima u Selu, smanjili brojku kondoma na “samo” 160.000 pri čemu su sportašima još savjetovali da ih uopće ne koriste u Selu već da ih nose sa sobom - doma. I valjda ih tamo koriste...

Svake imaju posebnost

No, Japanci su svoje “naštancali” i briga što se događati kasnije, pa se sve naknadno može zvati ‘pranjem ruku’. No, ove Igre i tako služe samo za to, pa ništa nije iznenađenje. Reklo bi se spašavanje onoga što se od Igara još spasiti može. A mogli su jednostavno staviti madrac na pod. No, kako bi onda zaradio netko tko radi kartonske držače. Samo da se svi isplate i da sve to što prije završi, jer je muka uglavnom svima. I što prije počnu Igre, prije će se zaboraviti.

Sjećate li se Zika virusa i komaraca monstruma u Riju? E, to, svake Igre će smisliti nešto po čemu su posebne. Ove će biti posebne po krevetima, definitivno. Valjda se nitko neće ozlijediti...

Linker
24. travanj 2024 22:07