ARGO Jadranom bez daha

Argonauti iznad svih prognoza: Ni vjetar ni kiša ne mogu im ništa, a pred njima je najteža dionica

Jutros u šest sati krenuli su s Unija, spremni na sve izazove i olujno more, sa žuljevima na rukama
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 23. listopad 2020. 12:34

Prema riječima proslavljanog veslača Nikice Ljubeka, koji zbog poslovnih razloga nije s Argonautima: "Ova avantura je najveći projekt u sportu ove godine".

Šest je izazovnih dana ili 500 kilometara iza Argonauta uspješno odrađeno, jednim upravo kroče, a jedan im još predstoji. Riječ je o najtežoj dionici od 150 kilometara otvorenoga mora uz sam rub Istre, a uz prognozu koja nije pogodna biti će to dionica za pamćenje.

Jutros u šest sati krenuli su s Unija, spremni na sve izazove i olujno more, sa žuljevima na rukama i velikim zanosom u srcu da završe utrku u subotu u 12 sati u Savudriji.

Iako je bilo planirano da tamo budu u nedjelju, dobra organizacija puta i tjedan lijepog vremena ubrzali su ih.

Projekt ARGO Jadranom bez daha humanitarnog je karaktera, ruta duga čak 650 kilometara sada je pri kraju, a njihov cilj na dohvat je ruke.

Svjesni činjenice da ne bude lako, njihov sportski duh i mirnoća u glavi, pomogli su da dionicu prođu kako su zamislili, zapravo samo s jednim malim tehničkim kvarom na kanuu.

Tim od 15 ljudi izmjenjivao se danju i noću nije prezao ni pred čim, pjesma i dobro raspoloženje prate ih cijelim putem.
Pa ipak, kako prognostičati najavljuju jako jugo i kišu, držimo pesnice da sutra sretno stignu na cilj.

Linker
19. travanj 2024 21:07