USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
PROTIV TEXASA ZA NASLOV

Arizona izborila svoj drugi plasman u World Series u povijesti, junak utakmice je rookie Corbin Carroll

Protiv Philliesa su zaostajali u pobjedama 0-2, a zatim i 2-3, ali sve su preokrenuli
Piše: HinaObjavljeno: 25. listopad 2023. 09:04

Igrači Arizona Diamondbacksa osigurali su nastup u ovogodišnjem "World Seriesu", finalu doigravanja američke profesionalne bejzbolske MLB lige, 4-2 pobjedom na gostovanju kod Philadelphia Philliesa u odlučujućoj sedmoj utakmici finala Nacionalne lige te će se za naslov prvaka boriti s prvacima Američke lige Texas Rangersima.

Diamondbacksi su u ovogodišnje doigravanje ušli s najlošijim omerom pobjeda i poraza u ligaškom dijelu sezone (84-78) od svih momčadi koje su izborile posezonu, a protiv Philliesa su nadoknadili zaostatak u pobjedama od 0-2, a zatim i od 2-3 slavivši u posljednje dvije utakmice serije na gostovanju.

Junak pobjede Arizone u sedmoj utakmici je "rookie" Corbin Carroll koji je imao ulogu u sva četiri "runa" svoje momčadi, dva je puta upravo on postizao poene svojim dolaskom na kućnu bazu, a dva puta je on svojim udarcima omogućavao suigračima postizanje poena.

Ključnim se pokazao peti "inning" utakmice tijekom kojega su gosti zaostatak 1-2 pretvorili u prednost 3-2 koju su do kraja susreta još i povećali.

Ovo je drugi plasman Arizone u "World Series" u 25-godišnjoj povijesti kluba, dosada su u velikom finalu igrali samo 2001. godine kada su i osvojili naslov.

S druge strane, Rangersi će po treći put igrati "World Series", ali još uvijek čekaju na prvi naslov, 2010. su izgubili od San Francisco Giantsa, a 2011. od Saint Louis Cardinalsa.

"World Series" počinje u noći s petka na subotu, a domaćin u prvoj utakmici bit će Rangersi. Prvak će postati momčad koja prva ostvari četiri pobjede.

Linker
28. travanj 2024 03:22