VLADO KOS/CROPIX Cropix
VELIKI USPJEH

Aurel Benović zlatni na parteru u Varni, Hrvatskoj je donio 31. pobjedu na turnirima u Svjetskom kupu

Veliki uspjeh ostvario je hrvatski gimnastičar Aurel Benović
Piše: HinaObjavljeno: 29. svibanj 2021. 15:57

Hrvatski gimnastički reprezentativac Aurel Benović u svom je četvrtom finalu u karijeri na natjecanjima Svjetskog kupa osvojio svoje drugo zlato slavljem na parteru u bugarskoj Varni.

Nakon Mersina 2019. godine, bivši europski doprvak pozlatio je i parter u Varni, a u riznici medalja ima i broncu sa Svjetskog kupa u Koperu 2019.

Sjajni 20-godišnjak, član Gimnastičkog kluba Osijek-Žito i učenik trenera Vladimira Mađarevića, Hrvatskoj je tako donio 31. pobjedu na turnirima iz serije Svjetskog kupa u muškoj sportskoj gimnastici te 36. ukupno, ako gledamo pobjede i u ženskoj konkurenciji.

Aurel je slavio sa 14,950 bodova (startna ocjena 6.5) i iza sebe ostavio aktualnog dvostrukog viceprvaka svijeta i prošlogodišnjeg prvaka Europe, Izraelca Artema Dolgopjata (istih 14,950 bodova, ali veća startna ocjena 6.6). Brončani je bio Britanac Hayden Andrew Skinner sa 14,600 bodova.

"Sretan sam i zadovoljan s odrađenom vježbom u finalu. Podigao sam svoj start za dvije dsetinke i u dogovoru s trenerom Mađarevićem ispalo je onako kako smo očekivali. Još sam pod dojmom, pobijedio sam viceprvaka svijeta Artema Dolgopjata koji je i putnik na Olimpijske igre i tamo će vjerojatno osvojiti jednu od medalja. On je jedan od najboljih parteraša na svijetu. U šoku sam”, izjavio je Benović nakon osvajanja zlata.

Njegova današnja pobjeda savršena je najava DOBRO World Cup natjecanja u njegovom rodnom Osijeku, koje je na rasporedu od 10. do 13. lipnja.

"Osijek je pred vratima. Ja ću nastaviti trenirati jednako jako i potruditi se i u mom Osijeku ući u finale i boriti se za postolje", najavio je Benović.

Hrvatska u Varni u subotu ima i finalisticu na gredi Anu Đerek, dok će u nedjelju u lov na medalje Tin Srbić na preči i Đerek na parteru.

Linker
17. travanj 2024 22:49