Luke Littler

 Ken Mckay/itv/shutterstock Editorial/profimedia
U IGRI I SAUDIJCI

Autoru pikado senzacije preokrenut će se život: ‘Mogao bi zaraditi i 40 milijuna funti‘

Postoji prava borba za kupnju filmskih prava na Littlera i njegov tim dobiva hrpu ponuda, piše The Sun
Piše: Dominik NeferanovićObjavljeno: 05. siječanj 2024. 13:30

Nova svjetska pikado zvijezda, šesnaestogodišnji Luke Littler, mogao bi zaraditi milijune nakon poraza u finalu Svjetskog prvenstva gdje se obogatio s 200.000 funti.

Mladi Englez je navodno dobio ponudu vrijednu nekoliko milijuna funti od producentske kuće Anthonyja Joshue da kupi prava na njegovu priču, budući da bi se mogao snimiti film o njegovom nevjerojatnom usponu na spomenutom natjecanju.

Engleski The Sun piše kako „postoji prava borba za kupnju filmskih prava na Littlera i njegov tim trenutno dobiva hrpu ponuda“.

„Kao sportaš, Anthony je gledao Lukeov nevjerojatan uspon i misli da je njegova priča nevjerojatno inspirativna. Volio bi priliku da mu pomogne ispričati to i misli da je njihova ponuda jedna od najboljih koje će Luke dobiti. Luke i njegov tim morat će mnogo toga razmotriti. Bit će to vrlo uzbudljivih 12 mjeseci", ističu Englezi.

Oni upućeniji u situaciju sa šesnaestogodišnjakom kažu da će pristići još novca i računaju da bi tinejdžer mogao zaraditi do 40 milijuna funti zahvaljujući ugovorima o oglašavanju i sponzorima. Tako bi se život ovog mladića mogao u potpunosti promijeniti u samo nekoliko mjeseci.

Pikado je sve popularniji, a tijekom ovog Svjetskog prvenstva vidjeli smo da može izazvati euforiju i na područjima gdje prije nije imao publike. PDC je otvorio mogućnost da bi se sljedeće prvenstvo moglo održati negdje drugdje. Kad je u pitanju novac i kupovna moć, odmah se nameće Saudijska Arabija čiji su financijeri spremni platiti tako nešto. To se vidjelo na primjeru nogometa, ali i drugih sportova poput boksa. No trenutačni stav je da se London ne napušta dok nema konkretne ponude.

Linker
02. svibanj 2024 07:38