JAVIER SORIANO Afp
FANTASTIČAN DAN U TOKIJU

Berba je počela, Hrvatska ima i drugu olimpijsku medalju! Toni Kanaet slavi pobjedu karijere

Toni Kanaet osvojio je brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju u kategoriji do 80kg
Piše: HinaObjavljeno: 26. srpanj 2021. 14:05

U borbi za brončano odličje Kanaet je svladao Uzbekistanca Nikitu Rafaloviča sa 24-18.

Nakon izjednačene prve runde koja je završila rezultatom 6-6, Kanaet je u drugoj stekao prednost od 15-8. Rafalovič je s dva udarca rukom početkom treće runde smanjio na 15-10, a kada je Uzbekistanac krenuo na sve ili ništa Kanaet ga je kaznio s dva udarca u tijeko i jednim u glavu kojima je osigurao pobjedu.

Kanaet je u prvom dijelu natjecanja svladao Španjolca Raula Martineza Garciju sa 21-15, da bi u četvrtfinalu izgubio od kasnijeg finalista Rusa Maksima Hramčova prekidom nakon druge runde. Prolaskom Hramčova do finala Kanaet je dobio priliku boriti se za broncu kroz repesaž. Prvo je svladao predstavnika Burkine Faso Faysala Sawadoga prekidom početkom treće runde zbog prevelike razlike u bodovima. U trenutku prekida bilo je 30-10 za Kanaeta.

"Još ne znam što se dogodilo i što sam napravio. Nakon poraza sam bio ljut i rekao sam da ću sve pomest i to sam napravio. Zaista sam sretan i ponosan što sam napravio. Mi smo se borili deset puta i svaki put sam izgubio. Nikako da prijeđem tu granicu i da ga pobijedim. Rekao sam dat ću sve od sebe kroz repesaž i uzeti broncu i eto, uspio sam", rekao je Kanaet.

image
JAVIER SORIANO Afp

Ovo je prva muška medalja za Hrvatsku u tekvondou, dosada su bronce osvajale Sandra Šarić i Martina Zubčić u Pekingu 2008. i Lucija Zaninović u Londonu 2012.

Nakon velike Tonijeve pobjede, stigle su još ljepše vijesti za Hrvatsku. Matea Jelić osvojila je povijesno zlato u kategoriji do 67kg protiv Britanke Lauren Williams. Knjinanka je pobjedu ostvarila u posljednjih 10 sekundi kada je 21:18 okrenula u 25:22 i donijela prvo taekwondo zlato u Hrvatsku. 23-godišnja Kninjanka je u statusu prve nositeljice u prvom kolu svladala Haićanku Lauren Lee sa 22-2, u četvrtfinalu Brazilku Milenu Titoneli sa 30-9, a u polufinalu polufinalu Amerikanku Paige McPherson sa 15-4.

image
JAVIER SORIANO Afp

image
JAVIER SORIANO Afp

image
JAVIER SORIANO Afp

image
JAVIER SORIANO Afp


PRIJENOS UŽIVO

KANAET - RAFALOVIĆ 24:18

- Gotovo je. Kanaet je osvojio borncu, Rafaloviča je pobijedio s 24-18 i hrvatska ima drugu medalju.

- Kružni Kanaetu donosi nove bodove i vodstvo 10:6. Sada je hrvatskom borcu prošao udarac u glavu, nakon toga i još jedan i u treću rundu ulazi s vodstvom 15:8.

- Kanaet prednjim bočnim opet dolazi u vodstvo 8:6

- Završena je prva runda rezultatom 6:6.

Linker
23. travanj 2024 06:52