Boris Krčmar

 SHANE HEALEY Dppi Via Afp
SVJETSKO PRVENSTVO

Bivši prvak svijeta zaustavio hrvatsku senzaciju: ‘Moram priznati da me presjeklo...‘

Našem igraču nema se ništa za prigovoriti, već je plasmanom u 3. kolo ostvario
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 29. prosinac 2023. 22:04

Najbolji hrvatski pikadist Boris Krčmar, nažalost, u Londonu nije pronašao način da izbori osminu finala SP-a te je u meču trećeg kola rezultatom 1-4 poražen od 53-godišnjeg Garyja Andersona, svjetskog prvaka iz 2015. i 2016. Naš igrač imao je 1-0 u setovima i priliku da iznenadi favoriziranog Škota, ali je ovaj maestralnom igrom, ponajprije u drugom i trećem setu, osvojio četiri u nizu i, mora se priznati, zasluženo izborio plasman među osam najboljih.

Našem igraču nema se ništa za prigovoriti, već je plasmanom u 3. kolo ostvario najbolji hrvatski rezultat na SP-ima. Anderson je, dakako, u Alexandra Palaceu imao domaćinsku atmosferu, njegovi su ga navijači vodili do pobjede, no ne treba uopće sumnjati da će 44-godišnji Krčmar, inače osmerostruki svjetski prvak u elektronskom pikadu, imati još jako puno prilika da na SP-ima ostvari još bolji rezultat. Anderson mu je nakon pobjede komplimentirao:

- Moram priznati da me je malo presjeklo nakon onih 0-1, ali sam nakon toga popravio igru protiv vrlo opasnog igrača. Boris je super lik i tek ga čeka ono najbolje

Linker
05. ožujak 2024 13:20