Shaun Murphy

 LIU JIALIANG Imaginechina Via Afp
BORBA S KILOGRAMIMA

Bivši svjetski prvak: Odlučio sam se za najekstremniji zahvat! Prije operacije su mi se rugali, vikali na mene...

‘Samo bih volio da sam to učinio prije 20 godina‘, priznao je Englez u svom obraćanju
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 28. listopad 2022. 23:38

Zvijezda snookera i svjetski prvak iz 2005. godine, Englez Shaun Murphy u podcastu Framed na BBC Sport-u otvoreno je pričao o zlostavljanju koje ga je na kraju dovelo do operacije želuca koja mu je promijenila život. Otkrio je ovaj 40-godišnjak da se cijeli život borio sa svojom težinom i da se tijekom ljeta odlučio na operaciju želučanog rukavca.

"Jednostavno mi je ponestalo strpljenja. Prilikom Svjetskog prvenstva ove godine, težio sam preko 120 kilograma, pa sam jednostavno znao da moram nešto poduzeti u vezi s tim. Postoje tri ili četiri vrste operacije želuca, a ja sam želio najekstremniji zahvat, onaj koji je nepovratan. Budući da je moj želudac sada tako malen, malo je vjerojatno da ću ikada moći fizički unijeti dovoljno kalorija u jednom potezu da vratim težinu", iznosio je detalje Murphy u podcastu.

Operacija uključuje uklanjanje velikog dijela želuca, čime se ograničava mogućnost konzumiranja prekomjernih količina. Tijekom gostovanja u spomenutom podcastu objasnio je što ga je navelo na operaciju u ovom trenutku života i izrazio žaljenje što se na istu nije odlučio ranije.

"Samo bih volio da sam to učinio prije 20 godina, jer imam osjećaj kao da mi je to promijenilo život na bolje", rekao je, "Cijeli život se borim sa svojom težinom. Bio sam debelo dijete u školi, osjećam se kao da sam na dijeti od svoje 15. godine, vjerojatno čak i dok sam bio mlađi, ali sada je tome došao kraj", dodao je pa nastavio:

"Dosegao sam dno svog mentalnog zdravlja, bio sam na zemlji. Bio sam vrlo blizu odlasku liječniku zbog depresije, tjeskobe, nemogućnosti izlaska, jer su na mene vikali na ulici. Ljudi su mi na društvenim mrežama, Instagramu i Twitteru slali užasne poruke i ostavljali podrugljive komentare. Čak su mi se znala rugati i djeca na ulici kad bi prošao pored. Pomislio sam da moram nešto napraviti po tom pitanju jer će me emocionalno, ali i fizički ovakvo stanje uništiti", podvukao je Murphy.

Nakon duge borbe s težinom koja se poklopila s njegovim psihičkim pogoršanjem, odlučio je otići pod nož nakon što je iscrpio sve druge načine. Mirror prenosi kako se bivši svjetski prvak osjeća bolje nego ikad, ali zbog posljedica operacije može unositi vrlo male količine hrane i pića u svoje tijelo. "Ne bih vam mogao reći kad sam posljednji put popio kavu jer fizički ne mogu uzeti toliko tekućine odjednom - ako sjedim tamo s pola litre Guinnessa, i dalje ću ispijati svoju prvu pintu dok svi ostali su na trećem. Tako da i dalje mogu raditi sve iste stvari. Ali dok bih prije pojeo cijeli paket keksa, a zatim tražio paket čipsa, s tim sam gotov."

Linker
01. svibanj 2024 20:47