Matej Mohorič

 MARCO BERTORELLO Afp
CRO RACE

Branitelj naslova uoči novog izdanja utrke u Primoštenu: ‘Došli smo s moćnom ekipom i imamo adute za pobjedu‘

‘Ove godine nema toliko jasno izraženog glavnog konkurenta na utrci‘
Piše: HinaObjavljeno: 25. rujan 2023. 15:01

Dan uoči starta osmog izdanja biciklističke utrke "Cro RACE" u Primošetnu branitelj naslova Slovenac Matej Mohorič, član momčadi Bahrain Victorious, najavio je kako vjeruje da bi mogao ponoviti prošlogodišnji uspjeh.

Lani je Mohorič u dramatičnoj završnici zahvaljujući bonifikacijskim sekundama uspio nadmašiti aktualnog pobjednika "Tour de Francea" Danca Jonasa Vingegaarda (Jumbo-Visma) za samo jednu sekundu u ukupnom redoslijedu.

"Ove godine nema toliko jasno izraženog glavnog konkurenta na utrci. Ostale ‘WorldTour‘ momčadi dolaze s vrlo mladim vozačima koji će tek u budućnosti napraviti svoje najbolje rezultate tako da će im ‘CRO Race‘ poslužiti za kaljenje talenata i tek ćemo tijekom utrke vidjeti tko će se profilirati u najvećeg konkurenta. Mi smo na ovu utrku došli s moćnom ekipom i imamo adute za pobjedu kako u sprinterskim etapama tako i za ukupnu pobjedu, kazao je Mohorič naglasivši kako je glavni cilj na utrci obraniti naslov čime bi postao prvi vozač u povijesti "CRO Racea" kojemu bi to uspjelo.

Iza 29-godišnjeg Mohoriča je, kako je i sam kazao, najbolja sezona u karijeri. U srpnju je uspio osvojiti jednu etapu na "Tour de Franceu", dok je u kolovozu nastavio s odličnom formom pobijedivši u ukupnom redoslijedu jednotjedne utrke "Kroz Poljsku" te etapnom pobjedom na utrci "Kroz Benelux".

"Iza mene je najbolja sezona u karijeri. Tijekom proljeća nisam imao sreće na dvije meni najvažnije jednodnevne utrke, ‘Ronde van Vlaanderen‘ i ‘Paris-Roubaix‘ gdje sam se poskliznuo u ključnim trenucima pa nisam ostvario rezultat. No, zato sam došao u odličnu formu na ‘Touru‘, a tu sam formu zadržao i na utrkama koje su uslijedile. Ovi su mi rezultati motivacija da sljedeće sezone pokušam ponovno doći u punoj formi na proljetne klasike i konkuriram za mjesto na pobjedničkom postolju, a možda ako se stvari poklope i za pobjedu", dodao je Mohorič

Uz Mohoriča u sastavu Bahrain Victoriousa će i ove godine, kao i lani, na "CRO Race" nastupiti i Fran Miholjević, jedini hrvatski vozač u nekoj od "WorldTour" momčadi. Miholjević je bio uz Mohoriča i početkom kolovoza ove godine kada mu je pomogao u osvajanju utrke u Poljskoj. Za 21-godišnjeg Miholjevića ovo je prva puna sezona u "WorldTour" ekipi.

"Mogu biti zadovoljan sezonom. Dokazao sam i sebi i ekipi da sam spreman za ovu razinu utrkivanja. Što se same utrke tiče, mi u ekipi imamo Mohoriča, vozača koji je pokazao kako je jedan od najboljih vozača na svijetu. Nadamo se kako ćemo imati lakši posao nego lani u borbi za ukupnu, pobjedu, ali niti jedna etapa nije takva da bismo se mi kao ekipa mogli potpuno opustiti", najavio je Miholjević.

U predstavljanju etapa tehnički direktor utrke Luka Mišović naglasio je kako bi već prva etapa, dionica od Primštena do Sinja mogla napraviti razliku među kandidatima za ukupnu pobjedu.

"Već prva etapa može biti iznimno teška jer me doći di selekcije priliko uspona na Klis. Druga će etapa biti vrlo brza i kratka s prvim ciljem na nekom od naših otoka u Novalji. Slijedi još jedna kratka i mješovita etapa od Otočca do Opatije, dok je četvrta etapa od Krka do Labina ono što mi volimo zvati ‘kraljevskom‘ zbog uspona na Učku, Lindar i u samom Pazinu koji će biti pred vozačima. Peta će etapa prolaziti kroz Karlovačku županiju s ciljem u Ozlju, dok je šesta etapa, koja će se voziti u Zagrebu, biti potpuno ravničarska s novim ciljem kod Nacionalne i sveučilišne biblioteke što će dodatno pridonijeti spektakularnosti",kazao je Mišović.

Linker
29. svibanj 2024 02:01