JARED C. TILTON Afp
NHL DOIGRAVANJE

Branitelji naslova u 2. krugu, izbacili su Carolinu, Vegas preokretom do slavlja protiv Colorada

Hokejaši Tampa Bay Lightninga izborili su plasman u polufinale doigravanja NHL lige
Piše: HinaObjavljeno: 09. lipanj 2021. 09:49

Branitelji naslova su u 2. krugu ukupnim rezultatom 4-1 pobijedili Carolina Hurricanese.

Odlučujuću četvrtu pobjedu Tampa je ostvarila sinoć slavivši na gostovanju sa 2-0.

Nakon prve trećine bez golova, gosti su poveli u petoj minuti druge dionice golom Braydena Pointa, a konačnih 2-0 postavio je Ross Colton sredinom posljednje trećine. Veliki obol pobjedi dao je i vratar Andrei Vasilevski sakupivši 29 obrana.

"Uvijek je teško pobijediti u gostima, dečkima mogu reći samo kapa dolje", kazao je trener prvaka Jon Cooper.

"U ovoj dvorani dobili smo tri utakmice, što nije lako. Velika stvar je iskustvo. Išli smo tim putem, postoji formula i trebaju vam pravi igrači koji mogu izvršiti plan. Ponosan sam na njih i ponosan sam na njihov trud," dodao je.

Momčad s Floride će u polufinalu igrati protiv boljeg iz obračuna Bostona i NY Islandersa, a trenutačni rezultat je 3-2 za Islanderse.

U drugom susretu večeri, u dvoboju 2. kruga Vegas Golden Knightsi su na gostovanju nakon produžetaka pobijedili Colorado Avalanche sa 3-2 i u seriji na četiri pobjede vode sa 3-2.

Colorado je nakon prve dvije trećine vodio 2-0, no gosti su uspjeli izjednačiti, a potom u produžetku i slaviti golom Marka Stonea nakon 50 sekundi igre. Za Vegas su zabili i Alex Tuch i Jonathan Marchessault, dok su strijelci za Colorado bili Brandon Saad i Joonas Donskoi.

Bolji iz ove serije u polufinalu će igrati proti Montreal Canadiensa koji su dobili Winnipeg Jetse sa 4-0.

Linker
26. travanj 2024 06:17