Bruno Petković tijekom humanitarnog turnira

PRESUDILO ISKUSTVO

Bruno Petković izgubio od Dinamove legende: ‘Briljirao je, ali napravio ključnu pogrešku‘

Na šahovskom turniru poznatih skupljala su se sredstva za dječje odjele u bolnicama u Osijeku i Zadru
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 16. travanj 2023. 18:15

U zagrebačkom restoranu Mašklin i Lata održan je drugi Humanitarni šahovski turnir poznatih, u organizaciji velemajstora i voditelja emisije Šahovski komentar na HRT-u, Alojzija Jankovića.

Turnir se igrao u formatu osam skupina po pet igrača, a zanimljiv par za navijače Dinama održan je u osmini finala turnira. Legenda modrog kluba Džemal Mustedanagić pobijedio je buduću legendu Dinama Brunu Petkovića.

- Iskusan sam ja igrač, iako mi ovo nije najdraži format s tajmerima, volim kada imam vremena razmisliti. Puno iskustva vučem s priprema u karijeri gdje sam bio jedan od boljih. Bruno je bio odličan, bili smo podjednaki, ali napravio je ključnu pogrešku u jednom trenutku i to je bilo dosta - rekao je Mustedanagić.

- Bila je ovo prigoda humanitarnog karaktera. Šah čak nije bio u prvom planu, trudio sam se da budem što bolji, ali eto presudilo je iskustvo jednog starog igrača - rekao je Petković.

Niti jedno otkazivanje

U finalu turnira sastali su se direktor tvrtke Deloitte Dražen Nimčević i poduzetnik Igor Ivanov. Nakon kratke finalne partije pobjedu je odnio Ivanov.

- Prezadovoljan sam, bilo je dramatično do kraja. U polufinalu su partije bile toliko uzbudljive i bilo je zanimljivo pratiti. Primjerice, partija između Tomislava Šimičevića i Dražena Nimčevića koji je imao nevjerojatan turnir. Nakon što je u prvom kolu izgubio te onda izgubio i sljedeću da bi do kraja nanizao sve pobjede do finala, to je bila jedna spektakularna priča. Bile su zanimljive partije Ivana Malenice i Tomislava Ćorića - rekao je Alojzije Janković.

- Bruno Petković me također oduševio. Ako bih trebao istaknuti jedan nastup to bi bio njegov, osim u nogometu briljira i za šahovskom pločom - nadodao je.

Jedan od organizatora turnira bio je i vlasnik restorana Žarko Ivanković.

- Izvrsno je, nismo imali niti jedan otkaz. Treba skupiti ovoliko ljudi za ovako gusti raspored. Morali smo čak i odbiti dosta igrača, ne smijemo ići iznad maksimalnog broja. Atmosfera je dobra, jedino se hrana slabo jede, svi su fokusirani na šah.

Stigli i Giriček, Primorac, Kekin...

Organizacijom turnira organizatori su se uključili u akciju OTP banke kojom se prikupljaju sredstva za dječji odjel u bolnicama u Osijeku i Zadru, a čiji ambasador je Gibonni.

U prvom ciklusu su donirani Odjel pedijatrije šibenske bolnice i Zavod za neonatologiju KBC-a Zagreb (Petrova). U drugom ciklusu programa prikupljeno je za ultrazvučni aparat pedijatrijske kardiologije Klinike za dječje bolesti KBC-a Split te za preuređenje smještajnih jedinica Klinike za dječje bolesti Klaićeva Zagreb.

Na turniru su još sudjelovali Jure Brkljača, Stjepan Balog, Antonio Nuić, Maria Grigoryan, Tina Živković, Eni Šukunda, Danko Družijanić, Leonarda Lujić, Gordan Giriček, Mario Kovač, Ivan Šimičević, Marko Tomas, Hrvoje Šalković, Boro Vujović, Michelle Salome Kursar, Arsen Bauk, Saša Pavličić Bekić, Filip Juričić, Josip Gucić, Mile Kekin, Dudo Šimenc, Tomislav Jelinčić, Branko Kraljević, Tomislav Ćorić, Tomislav Svetina, Sara Duvnjak, Milan Hovorka, Luka Korlaet, Zoran Primorac, Martin Berishaj i Luka Vidović.

Linker
20. rujan 2023 22:31