ROBERT VALAI
Stolni tenis

Čak četiri Hrvata na završnici Lige prvaka u Düsseldorfu: ‘Drago mi je što nema igrača ubojica‘

Na završnici će nastupiti 15 naj europskih momčadi, a Hrvatska je zastupljena s tri igrača i trenerom
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 10. prosinac 2020. 15:42

Od 11. do 18. prosinca u Düsseldorfu se igra završnica stolnoteniske Lige prvaka na kojoj će Hrvatska imati čak četiri predstavnika. Tri igrača i trener. Tomislav Pucar i trener Zoran Primorac brane boje ruskog UMMC-a, Andrej Gaćina i Wei Shihao poljskog Dekorglass Dzialdowa. Trebao je tu biti i Frane Kojić tj. njegov Walter Wels, ali na kraju su Austrijanci zbog koronavirusa odustali igrati s najjačom postavom te će priliku dobiti mlađi domaći igrači.

Na završnici će nastupiti 15 najboljih europskih momčadi. UMMC je nositelj skupine B, tu su još portugalski Sporting i češka Ostrava, a za očekivati je da će Rusi proći u četvrtfinale. Dekorglass čeka nešto teži suparnici, Poljaci su četvrti nositelji skupine D, a tu su još njemačka Borussija Düsseldorf, francuski Hennebont i nizozemski Taverzo.

- Ne mislim da smo favoriti za osvajanje, Borussija i Fakel pa čak i Saarbrücken su na papiru jače momčadi od nas. No, možemo se itekako sa svima boriti. Imamo dobru skupinu, a ako prođemo u četvrtfinalu će svakako biti opasnih suparnika. Tu je klub od Gaćine i Weija, francuski Pontoise Cergy, poljska Bogoria itd. Igra se na jedan meč, ne znamo koliko vrijedimo s obzirom na to da smo sezone nismo praktički ništa igrali. No, sretni smo da igramo, a na kraju nam je dobro ispalo što se igra na ovaj način. Naime, naš igrač Pitchford igra i japansku ligu, a da je normalan sistem natjecanja Lige prvaka vjerojatno ga ne bi mogli korisitit za sve mečeve - istaknuo je Zoran Primorac, menadžer UMMC-a.

- Fakel nema Lin Yun-Jua, a s njim bi definitivno bili prvi favoriti. Ovako mislim da je sve otvoreno. Bit će veliki pritisak na Ovtcharova. Poznat je da baš ne voli odgovornost, svih ovih godina netko od igrača mu je držao leđa. Baš me zanima kako će sada reagirati, hoće li izdržati taj mentalni pritisak. Vidim da ga nema, uopće nije s momčadi te negdje zatvorio što pokazuje da je jako nervozan. Borussija je uvijek opasna, tu je Boll i dva jako dobra Šveđana, Saarbrücken ima odličnog Kineza, Franzisku i Jorgića. Bit će to odlična završnica - uvjeren je Primorac.

Njegov UMMC je u ovoj sezoni potpisao našeg najboljeg stolnotenisača, Tomislava Pucara.

- Bit će mi ovo prvi službeni susret za Ruse. Nemam veliki pritisak zbog toga, već što nisam ove godine nisam igrao previše mečeva. Tek nekoliko u posljednje vrijeme - kazat će Pucar te dodati:

- Ždrijeb nam je bio sklon, a dobro je što su u našoj skupini samo tri momčadi. Definitivno smo favoriti skupine, a dalje neću previše planirati. Prvo treba proći skupinu.

Andrej Gaćina proteklih godina branio je boje UMMC-a, a ove će nastupati za Poljake.

- Borussija je favorit skupine, s ostalima se da igrati. Ma i s Nijemcima se može. Je, imaju Bolla, ali s ostalima smo 50-50. Ako smo dobri bez problema ćemo proći skupinu, a onda što nam donese ždrijeb. Ima dobrih momčadi, ali mislim da nema momčadi koju ne možemo pobijediti. Dobra je stvar što nema igrača 'ubojica', svakako će biti zanimljivo - istaknuo je Gaćina te dodao.

- Sve je isplanirano u minutu, baš je pravi balon ha, ha. Doduše, neke momčadi su smještene van tog balona. Dobio sam neku užasno neugodnu masku, u Zagreb ću se vratiti klempav ha, ha - zaključio je Gaćina, 47. igrač svijeta.

Sistem je takav da dvoje najboljih iz svake skupine prolaze dalje, a onda slijedi knockout faza. Prije dvije sezone naslov je osovojio Fakel Gazprom, a UMMC je bbio drugi. U lanjskoj sezoni natjecanje je prekinuto zbog koronavirusa.

Linker
03. svibanj 2024 12:59