DILIP VISHWANAT Afp
NHL DOIGRAVANJE

Colorado iskoristio ozljedu sjajnog vratara Binningtona i stigao do slavlja protiv St. Louisa

Hokejaši Colorado Avalanchea poveli su sa 2-1 u pobjedama protiv Saint Louis Bluesa
Piše: HinaObjavljeno: 22. svibanj 2022. 10:08

U drugom krugu doigravanja Zapadne konferencije američko-kanadske profesionalne lige u hokeju na ledu NHL slavili su u gostima kod St. Louisa 5:2.

Vjerojatno ključni trenutak utakmice dogodio se nakon samo 6:45 minuta igre u prvoj trećini kada se ozlijedio sjajni vratar Bluesa Jordan Binnington. U njega su se zaletjeli napadač Avalanchea Nazem Kadri i branič Bluesa Calle Rosen te je Binnington morao napustiti led.

Binnington je do ozljede branio sjajnu u ovom doigravanju, ušao je u igru nakon što je Saint Louis u prvom krugu pao u zaostatak od 1-2 u pobjedama protiv Minnesota Wilda, te je bio među najzaslužnijima što je Blues ostvario tri uzastopne pobjede za prolazak, a u istom je ritmu nastavio i u prve dvije utakmice protiv Colorada u Denveru kada je obranio 81 od 85 pokušaja suparnika.

U trenutku Binningtonove ozljede Blues je imao prednost od 1-0, ali Avalanche je pričuvnom vrataru domaćih Villeu Hussu ubrzo postigao pogodak za 1-1, da bi u drugoj trećini gosti zabili još dva gola za 3-1.

Prednost Bluesu na startu utakmice osigurao je Colton Parayko (3:55), no Logan O'Connor (10:57) je poravnao na 1-1, da bi Nazem Kadri (33:38) i Artturi Lehkonen (37:15) u drugoj trećini doveli Avalanche u prednost od 3-1. Nadu domaćima vratio je kapetan Ryan O'Reilly (39:30) smanjivši na 3-2 neposredno uoči završetka druge trećine, ali u posljednjih 20 minuta Blues nije uspio poravnati. Štoviše, u samoj završnici je kapetan Colorada Gabriel Landeskog (57:52) pogodio za 4-2, a onda je i Lehkonen (59:02) ubacio pločicu u praznu mrežu u posljendjoj minuti za konačnih rezultat.

Četvrta utakmica ovih suparnika igrat će se opet u Saint Louisu u noći s ponedjeljka na utorak, a plasman u finale Zapada izborit će momčad koja prva ostvari četiri pobjede.

REZULTATI,

ZAPADNA KONFERENCIJA:

Saint Louis - Colorado 2-5

(Colorado vodi sa 2-1)

Linker
24. travanj 2024 18:37