Marin Ranteš (desno)

 RONALD GORSIC Cropix
BORBA S OZLJEDOM

Čudesan podvig Hrvata u Kini. Sa slomljenim rebrima stigao na korak od Olimpijskih igara

Marin Ranteš je osvojio peto mjesto na kvalifikacijskom natjecanju u Šangaju
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 21. svibanj 2024. 06:04

Najbolji hrvatski BMX vozač Marin Ranteš napravio je značajan korak prema plasmanu na Olimpijske igre u Parizu u disciplini freestyle. Na prvom od dva kvalifikacijska natjecanja, održanom proteklog vikenda u Šangaju, 28-godišnji Varaždinac zauzeo je peto mjesto. Bolja mu je bila od dvije vožnje i za nju je nagrađen ocjenom 87,84, što ga je ostavilo iza Francuza Jeanjeana (93,54), Australca Martina (92,65), te Britanaca Reillyja (89,28) i Jonesa (88,56).

Kako je za Pariz slobodno još šest od ukupno 12 mjesta, dok iz jedne države na OI mogu ići maksimalno dvojica vozača, Ranteš je sada u vrlo povoljnoj poziciji koju će morati potvrditi sljedeći mjesec na natjecanju u Budimpešti.

Marinov uspjeh u Kini još je veći kad se uzme u obzir da se borio s ozbiljnom ozljedom.

- Super sam zadovoljan rezultatom i korak sam bliže Parizu. Bilo je teško trenirati i natjecati se sa slomljenim rebrima, ali imao sam nevjerojatnu podršku cijele kineske ekipe i mog najboljeg prijatelja Daniela Dhersa - poručio je Ranteš putem društvenih mreža.

image

Marin Ranteš

WANG ZHAO Afp

Varaždinac je već godinama u vrhu ove mlade olimpijske discipline, 2021. je osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, ima i dvije europske medalje, a nema sumnje da bi mu plasman u Pariz bio kruna karijere.

Linker
11. srpanj 2024 07:20