Damir Bošnjak
 HINA/ Damir SENCAR
PARAOLIMPIJSKE IGRE

Damir Bošnjak ostao bez finala: ‘U jednom sam trenutku izgubio previše energije i vremena‘

U Tokiju ga očekuju još dvije discipline - pištolj 25m, te pištolj 50m
Piše: HinaObjavljeno: 31. kolovoz 2021. 10:09

Hrvatski paraolimpijac Damir Bošnjak nije se uspio plasirati u finale discipline zračni pištolj 10 m na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Član SKOI Bjelovar je u kvalifikacijama zauzeo 22. mjesto sa 544 krugova, od 27 prijavljenih natjecatelja, a za ulazak u finale trebalo je gađati barem 564 kruga.

"Nisam zadovoljan početkom svog nastupa, oduzeo mi je previše vremena i energije i to je utjecalo na ukupan rezultat," kazao je Bošnjak kojem su ovo četvrte POI nakon Atene (2004), Pekinga (2008) i Rio de Janeira (2016).

Zanimljivo, 52-godišnji Bjelovarčanin je u četvrtoj seriji pogodio 98 krugova, što nije ostvario niti jedan od osmero finalista niti u jednoj od šest serija.

"To je znak da i ja mogu nešto pogoditi," dodao je.

"Nažalost, problem je bio prije toga. Serije prije toga su mi uzele previše vremena i energije."

Osvrnuo se i na same pripreme za "pandemijske Igre".

"Same pripreme su bile problematične, nije se znalo hoće li biti Igara ili neće. Natjecanja su bila otkazivana, svašta je bilo. Realtivno kaotično."

Bošnjak, koji ima potkoljenu amputaciju noge i ratni je vojni invalid, streljaštvom se bavi od 1994. On je i trener te međunarodni sudac po ISSF i IPC kategoriji, a trenirao je i naše olimpijce Petra Goršu i Bojana Đurkovića.

Do sada je najveći uspjeh ostvario 2005. na Europskom prvenstvu u Poljskoj gdje je bio drugi, te dvije godine kasnije na EP-u u Njemačkoj gdje je također osvojio srebro. Na Europskom prvenstvu u streljaštvu za osobe s invaliditetom 2018. u Beogradu, osvojio je broncu.

Može se pohvaliti i sa dva sedma mjesta na paraolimpijskim igrama. U Ateni je bio sedmi u malokalibarskom pištolju na 50m, a u Riju u zračnom pištolju.

U Tokiju ga očekuju još dvije discipline - pištolj 25m, te pištolj 50m.

Linker
27. srpanj 2024 02:32