Quarterback Broncosa Russell Wilson

 JUSTIN EDMONDS Afp
KAKVE BROJKE

Denver Broncosi prodani za rekordan iznos u američkom sportu! Dosadašnji rekord nadmašen skoro za dvostruko

Grupa Walton-Penner postat će novi vlasnik Denver Broncosa, bivših trostrukih pobjednika Super Bowla
Piše: HinaObjavljeno: 08. lipanj 2022. 12:59

Za vlasništvo NFL ekipe platit će 4,65 milijardi dolara, što je najveći iznos za koji je prodana neka američka sportska momčad.

Dosadašnji rekord držala je baseball momčad New York Mets koja je prodana za 2,4 milijarde dolara, a ovaj iznos je dvostruko veći od onog (2,27 milijardi) za koji su 2018. vlasnika promijenili Carolina Panthersi, posljednji NFL klub koji je bio na prodaju.

Iznos plaćen za preuzimanje vlasništva nad Broncosima sličan je onom (5,2 milijardi USD) koji je konzorcij predvođen Toddom Boehlyjem, suvlasnikom MLB momčadi Los Angeles Dodgers, platio za kupnju engleskog premierligaša Chelseaja.

Dosadašnji vlasnik Broncosa bila je fondacija Pata Bowlena, dugogodišnjeg vlasnika momčadi koji je preminuo 2019. Novu vlasničku grupu Walton-Penner predvodi Rob Walton, nasljednik američkog trgovačkog lanca Walmart.

"Uzbuđeni smo što smo izabrani za kupce Denver Broncosa. Radeći i živeći u Coloradu, oduvijek smo se divili Broncosima. Naš je entuzijazam samo rastao s upoznavanjem momčadi, zaposlenika i navijača Broncosa u posljednjih nekoliko mjeseci. Nadahnjuje nas prilika da budemo čuvari ove velike organizacije u živahnom društvu strastvenih navijača", izjavio je Walton u priopćenju kojim je objavljena vijest o kupoprodaji Broncosa.

Očekuje se da će za realizaciju dogovora biti potrebno između 60 i 90 dana, ali radi se samo o formalnostima.

Linker
19. travanj 2024 19:11