Dina Pervan
 FOTO: HSTS
IN MEMORIAM

‘Dina nam je svima postala uzor u borbi, nadi i vjeri kako je život važan. Svi smo ju voljeli...‘

Dirljivi In Memoriam napisao je ravnatelj pulske gimnazije koju je pohačala preminula Dina Pervan Rabelo
Piše: SNObjavljeno: 08. prosinac 2020. 18:19

Povodom tužne vijesti i smrti hrvatske stolnotenisačice Dine Pervan Rabelo (30) koja se godinama borila protiv zloćudnog tumora - sarkoma, oglasio se ravnatelj pulske gimnazije koju je ona pohađala.

Ravnatelj Filip Zoričić napisao je dirljivi In Memoriam objavljen na službenoj stranici gimnazije, koje potpisuje on sam s djelatnicima gimnazije.

U nastavku In Memoriam prenosimo u cijelosti:

"Danas je otišla na nebeske stolnoteniske terene naša bivša učenica i djevojka Hrabrost – Dina Pervan Rabelo. Za profesora i školu najgori su trenuci kada učenici napuštaju školu nakon četiri godine rada i druženja s njima i u tim trenucima vlada i radost, jer smo svjesni da su odrasli i da je vrijeme da krenu dalje u Život, a mi smo bili mali dio toga. I budemo ponosni i sretni. Ali kada zauvijek odlaze, mladi i poletni, onda su srca slomljena. Takvo je i danas srce naše Škole. Slomljeno i tužno. Otišla je Dina. Dina koja nas je uveseljavala svojim zaraznim osmijehom i u svojim teškim životnim borbama pružala nadu da je sve moguće, da se treba boriti, nikada odustajati.

U trenutku, prije par večeri, kada je slala završni tekst o svom životu i karijeri, sva uzbuđena da će mala stolnoteniska dvorana u Gimnaziji nositi njezino ime, ispravila me da nije bila, već da je osvojila TOP 12, a ja joj nisam uspio odgovoriti, bilo mi je neugodno, jer je ploča već gotova. Mislim se, ajde, ploča je već gotova, neće se ljutiti kad se spoji uživo na otvaranje 23.12.

Sada završnu rečenicu moramo dodavati…preminula je, otišla…

Dina Pervan Rabelo bila je naša učenica od 2004. do 2008. godine i od tada, gotovo neraskidivo, ostala je u kontaktu sa svojim profesorima, sa svojom Školom…

Škola je živa. Škola je uspomena. Posvetom male stolnoteniske dvorane njoj, htjeli smo da uzori žive vječno.

Dina, nažalost, nije doživjela otvaranje, ali sam siguran da će sve s osmijehom gledati, skromna i ponosna kakav je bila. I, naravno, na tom meču htjet će pobjedu ?

Dina nam je svima postala uzor u borbi, nadi i vjeri kako je Život važan.

Dinu smo jednostavno svi voljeli i uvijek ćemo je voljeti.

Veliko srce nikad ne odustaje od svojih snova, bez obzira kakve nam izazove život donosi na svojemu putu, a na koje ne možemo utjecat, ali se zato možemo uvijek, iznova i iznova, nositi s njima.

U sportu i životu uvijek vrijedi jedna istina – NEMA PREDAJE!".

Linker
27. travanj 2024 19:16