Mihovil Nakić (desno)



 
 DRAGAN MATIC/CROPIX Cropix
NAJVEĆE PRIZNANJE

Dobitnici nagrade ‘Franjo Bučar‘ za životno djelo su Željko Klarić, Mihovil Nakić i Đurđa Fočić-Šourek

Svakom dobitniku nagrade za životno djelo dodijelit će se povelja i zlatna medalja te 50.000 kuna
Piše: SNObjavljeno: 26. listopad 2021. 14:44

Državnu nagradu za sport "Franjo Bučar" za životno djelo u 2021. godini dobili su Željko Klarić, jedan od najboljih vaterpolskih sudaca na svijetu, Mihovil Nakić-Vojnović, istaknuti košarkaš i košarkaški trener, te Đurđa Fočić-Šourek, vrhunska atletičarka i trostruka olimpijka.

Godišnju nagradu dobili su Matea Jelić, prof. dr. sc. Boris Labar, Damir Šolman, Željko Jerkov, prof. dr. sc. Slavko Trninić, Nikola Mektić, Mate Pavić, Anđela Mužinić, Helena Dretar-Karić, Nenad Šoštarić, prof. dr. sc. Damir Knjaz i Hrvatski taekwondo savez.

"U ovoj olimpijskoj i paraolimpijskoj godini naše sportašice i sportaši ostvarili su ponovno iznimne uspjehe i Odbor je opet, između toliko naših sportskih velikana, imao nezahvalan zadatak izabrati one kojima će u 2021. pripasti to priznanje. Čestitam svim dobitnicima nagrade, najvišeg priznanja koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta, te me raduje da se iz godine u godinu potvrđuje koliko sjajnih, velikih i zaslužnih imena čini hrvatski sport", rekla je ministrica Nikolina Brnjac.

Svakom dobitniku nagrade za životno djelo dodijelit će se povelja i zlatna medalja s likom Franje Bučara te novčani iznos od 50.000,00 kuna, a dobitnici godišnje nagrade dobit će povelju i medalju s likom Franje Bučara te novčani iznos od 20.000,00 kuna.

Linker
20. travanj 2024 13:07