ANDER GILLENEA Afp
La Vuleta

Drugo etapno slavlje za Jaya Vinea, Remco Evenepoel zadržao vodstvo u ukupnom poretku

Australski biciklist Jay Vine pobjednik je osme etape ovogodišnje "La Vuelte"
Piše: HINAObjavljeno: 27. kolovoz 2022. 20:33

Australski biciklist Jay Vine (Alpecin-Deceuninck) pobjednik je osme etape ovogodišnje "La Vuelte" vožene od Pole de Laviane do vrha uspona na Collau Fancuayu, dok je Belgijanac Remco Evenepoel (QuickStep-Alpha Vinyl) zadržao vodstvo u ukupnom redoslijedu.

Vine, koji je imao neobičan put do najvišeg razreda svjetskog biciklizma, radi se o bivšem svjetskom prvaku u e-sportu, odnosno vožnji na trenažeru, ostvario je svoju drugu etapnu pobjedu nakon što je slavio i u brdskoj etapi u četvrtak stigavši na cilj sa 43 sekunde prednosti u odnosu na drugog Španjolca Marca Solera (UAE Emirates) te trećeg Estonca Reina Taaramaea (Intermarche-Wanty-Gobert). Njih trojica su bili dijelom skupine od 10 vozača koja se nalazila u bijegu, a pokazalo se kako su na posljednjem 10 kilometara dugačkom usponu imali najviše snage.

Evenepoel je zadržao ukupno vodstvo petim mjestom u etapi, na cilj je stigao sa 1:20 minuta zaostatka za Vineom u društvu svojih najvećih konkurenata za ukupnu pobjedu, Španjolcem Enricom Masom (Movistar) i braniteljem naslova Slovencem Primožem Rogličem (Jumbo-Visma).

Evenepeol sada ima 28 sekundi bolje vrijeme od drugog Masa, odnosno 1:01 minutu od trećeg Rogliča.

Linker
24. travanj 2024 09:59