O.BEHRENDT/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
U ŽIVOTNOJ FORMI

Dvaput je pobijedio rak, a danas se protiv najvećeg u povijesti bori za titulu karijere

Današnje finale igra se na 10 dobivenih frameova, a počet će u 14 sati. Druga sesija se nastavlja od 20 sati
Piše: Dominik NeferanovićObjavljeno: 14. siječanj 2024. 10:59

Engleski igrač snookera Allister Ali Carter impresivnom pobjedom nad favoriziranim Markom Allenom (6:3) izborio je finale Mastersa u Londonu, jednog od tri najveća turnira u snookeru.

Masters se igra u popularnom Alexandar Palaceu i smatra se Grand Slamom snookera, a danas se privodi kraju kada se trebaju obračunati vjerojatno najbolji igrač ikad u ovom sportu Ronnie O‘ Sullivan i ranije spomenuti Carter, koji igra u životnoj formi.

Carter je sinoć svladao trećeg igrača svijeta. U četvrtfinalu je izbacio jednog od najboljih igrača današnjice Judda Trumpa, dok je u prvom kolu Mastersa bio bolji od još jednog favorita, Velšanina Marka Williamsa.

image

Allister Carter

GEORGE WOOD/PA IMAGES/PROFIMEDIA

S druge strane, Ronnie O‘Sullivan je jučer u polufinalu lako savladao Shauna Murphyja, a na putu do polufinala stajali su mu još Barry Hawkins i Ding Junhui. Legendarnom „Rocketu“ nitko dosad nije uspio stvoriti veće probleme na turniru.

Inače, Ali Carter postao je profesionalac 1996. godine, a karijeru su mu obilježile teške životne bitke. Chronova bolest otkrivena mu je 2003. godine, a nakon toga u dva navrata je pobijedio rak i operacije te se vraćao jači nego ikad.

Prvo mu je 2013. godine dijagnosticiran rak testisa, nakon čega je uspješno operiran i te se vratio snookeru krajem iste godine. No, sredinom 2014. godine objavio je kako mu je dijagnosticiran rak na plućima te je uzeo dužu pauzu od sporta. Sada u 45. godini igra u životnoj formi, a danas lovi najveći uspjeh karijere.

Današnje finale igra se na 10 dobivenih frameova, a počet će u 14 sati. Druga sesija se nastavlja od 20 sati.

Linker
13. travanj 2024 20:00