DARKO TOMAS/CROPIX Cropix
Pala je odluka

Enes Garibović, Klara Koščak, hrvači Vindije i rukometašice Koke najbolji u 2020. godini

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina organizirala je 58. izbor sportaša godine grada Varaždina
Piše: HinaObjavljeno: 01. veljača 2021. 19:01

Atletičarka Slobode Klara Koščak, karatist Varaždina Enes Garibović, hrvači Vindije i rukometašice Koke proglašeni su najboljim sportašima Varaždina u 2020. godini u izboru Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina organizirala je 58. izbor sportaša godine grada Varaždina za 2020. godinu. U specifičnoj godini brojna natjecanja nisu održana, a i svečanost uručenja nagrada najboljima i priznanja zaslužnima održat će tek kada to epidemiološka situacija i važeće mjere dopuste.

"Lige i natjecanja su se održavali, koliko je to dopustila epidemiološka situacija. Nažalost, nije odrađeno u opsegu u kojem se planiralo. Najveći gubitnici u sportskom dijelu zbog epidemije su djeca, koja su nepovratno izgubila godinu dana", naglasio je predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina Alen Runac.

Stručna prosudbena komisija, koja broj 62 člana, za najbolje je izabrala Enesa Garibovića iz Športskog karate kluba Varaždin, Klaru Koščak iz atletskog kluba Sloboda, seniorsku momčad hrvačkog kluba Vindija i ekipu ženskog rukometnog kluba Koka.

Garibović je šestu godinu zaredom proglašen najboljim varaždinskim sportašem, a prošle godine je osvojio prvo mjesto na prvenstvu Balkana. Nova najbolja sportašica Varaždina postala je prvakinja Balkana u disciplini 60 metara s preponama s rezultatom 8,59, a osvojila je i zlato u štafeti 4x400 metara.

Hrvačkom klubu Vindija pripao je 19. naslov najbolje varaždinske momčadi, dok je ženski rukometni klub Koka po sedmi je put proglašen najboljom ženskom ekipom.

Najbolji sportaši osoba s invaliditetom ili gluhih osoba su Tomislav Špalj iz Saveza športskih udruga osoba s invaliditetom grada Varaždina, Sabina Kušter iz Plivačkog kluba Vidra, Kuglački klub Viseća kuglana osoba s invaliditetom grada Varaždina kao muška te kao ženska ekipa Pikado klub osoba s invaliditetom Varaždin.

Josip Plečko iz streljačkog društva Varaždin dobitnik je nagrade za životno djelo, a dodijeljeno je i niz posebnih priznanja, zlatnih plaketa, diploma, te jubilarnih nagrada.

Linker
21. svibanj 2024 18:16