Rein Taaramäe
 ANDER GILLENEA Afp
VUELTA

Estonac preuzeo vodstvo od Rogliča, Slovenac je sada treći, ali je još više pobjegao Carapazu

Treća etapa Vuelte je bila prva iz kategorije zahtjevnih, dugačka 202 kilometra
Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 16. kolovoz 2021. 18:39

Iako se očekivala žešća borba, na kraju se to nije dogodilo. Dosta rano je pobjegla skupina osmorice biciklista, a glavina pelotona, gdje su se nalazili i svi favoriti za osvajanje prvog mjesta, zadovoljila se činjenicom što su do kraja uspjeli smanjiti razliku koja je povremeno iznosila i devet minuta.


Cilj etape bio je na 7 kilometara dugačkom usponu prve kategorije i tu je najbolji bio 34-godišnji Estonac Rein Taaramäe, koji je u karijeri imao solidnih rezultata. Tri puta je osvajao etape na Grand Tour utrkama, a ova mu je bila druga na Vuelti.


Na kraju prednost Estonca je bila dovoljna da bi preuzeo i vodstvo u ukupnom poretku koju je držao Primož Roglič, a sada se spustio na treće mjesto. No, ono što je najvažnije za Slovenca je podatak da je još više pobjegao olimpijskom cestovnom pobjedniku Richardu Carapazu, koji se negdje u završnici etape pogubio i izgubio dragocjene sekunde.


U momčadi Jumbo-Visme nije bilo nezadovoljnih. Uostalom, njihov sportski direktor je na kraju rekao da su "planski izašli iz crvene majice", što god to značilo. Bit će još dovoljno iskušenja za sve i Rogliču je najvažnije držati se negdje pri vrhu poretka, a onda kasnije uz pomoć suvozača napasti crvenu majicu još jednom.


Drugo mjesto u jučerašnjoj etapi pripalo je Amerikancu Joeu Dombrowskom (UAE Team Emirates) s 21 sekundom zaostatka, a treći je bio Francuz Kenny Elissonde (Trek - Segafredo) s 36 sekundi zaostatka. U ukupnom poretku Taaramäe ima 25 sekunde prednosti ispred Elissondea, a treći Roglič zaostaje 30 sekundi.


U utorak je na rasporedu etapa od El Burgo de Osme do Moline de Aragona duga 163,9 km.

Linker
18. svibanj 2024 17:25