BOZO RADIC/CROPIX
Bijeg od vaterpola

Evo kako se poznati vaterpolisti zagrebačkog kluba razonode u slobodno vrijeme: ‘To je moja strast‘

Piše: Dean BauerObjavljeno: 04. prosinac 2020. 20:20

Vaterpolisti zagrebačke Mladosti počev od večeras ugošćuju na svom bazenu uz Savu, kvalifikacijski turnir Eurokupa u kojem uz njih sudjeluju još kotorski Primorac trenera Sandra Sukna, te mađarski Eger. Cilj Žabaca je dakako osvajanje prvog mjesta. Na ovom turniru svakako, ali isto vrijedi i za cijelo natjecanje.

Koliko god se u vaterpolu, poglavito u posljednje vrijeme utakmice pa i doslovno igraju svaki dan, a samo mladostaši su u posljednjih 14 dana imali 8-9 utakmica, Žapci uspijevaju pronaći i neku dodatnu zanimaciju. Vrst "filtera" za malo "bijega" iz vaterpola.

Rumunjski centar Cosmin Radu, najstariji mladostaš s navršenih 39 godina, baš sada, u Zagrebu igra posljednju sezonu u karijeri. Onoj vaterpolskoj dakako, makar sudeći po nekim drugim strastima, možda se okušao nakon vaterpola i u... kulinarstvu!

- A ne, ne, to samo malo strast. Koju sam naučio u Italiji, dok sam ondje živio, igrao. Kuham skoro pa svaki dan. Uvijek kada smo doma. Najviše volim pripremati burger, rebarca i meso. Od roštilja pa nadalje. Nije to baš tko ni kompliciran, zapravo je jako jednostavno. No, znam napraviti i domaće juhe, gulaše... Malo onako nešto za sa žlicom pojesti - veli stasiti sidraš pod kapicom Mladosti, a pregačom u kuhinji.

image
Instagram

Otkriva i koje mu je jelo najdraže u Hrvatskoj.

- Pržene lignje! Odlično, ali to ne znam napraviti. Zato kad god izađem u restoran, narudžba je uvijek ista. Pržene lignje, ha, ha.

Cosminov suigrač Lovre Miloš nije aktivan u kuhinji, barem ne glede pripremanja hrane, ali je pronašao novi sport. Upravo u doba korone.

image
Instagram

- Golf! U posljednje vrijeme ga igram nekoliko puta tjedno, ako obveze vaterpolske dopuste. Upisao sam gol u svibnju kada smo imali manje sportskih obveza, a preko jednog prijatelja iz školskih dana koji me je i doveo prvi put na golf teren. Silno mi se dopalo, te sam počeo sve više dolaziti. Još uvijek učim, nije baš amo tako lako sve "poloviti" u nekoliko mjeseci, ali trudim se - priznaje hrvatski reprezentativac Lovre Miloš.

Linker
06. svibanj 2024 20:50