Šime i Mihovil Fantela
 HUANG ZONGZHI/XINHUA NEWS/PROFIMEDIA Huang Zongzhi/Xinhua News/Profimedia
U MORU PRED TOKIJOM

Fantele skočili u poretku, ali ne mogu do medalje, naturalizirana Ruskinja u finišu s 9 bodova previše

Iako su imali neke odlične trenutke, Šime i Mihovil Fantela napravili su previše krivih koraka.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 30. srpanj 2021. 08:36

Jelena Vorobjeva je okončala nastup u klasi laser radial na 12. mjestu, što je više nego solidan rezultat za naturaliziranu Hrvaticu u konkurenciji 44 jedriličarke. U posljednja dva plova je ostala u sredini (18, 23) i time nije dobila priliku eventualno uskočiti u plov za medalje. Ukupno je zaostala devet bodova za Britankom Alison Young na 10. poziciji.

Gotovo sigurnu zlatnu medalju ugrozila je Anne-Marie Rindom, koja je upisala 26 i 45, drugi plov dana nije završila, pa joj se braniteljica naslova iz Rio de Janeira, Marit Bouwmeester primakla na sedam bodova. Bio je to uglavnom loš dan za mnoge favoritkinje, puno slabih plasmana.

Braća Šime i Mihovil Fantela su imali odličan dan (3, 5), njihov najbolji u četiri dana, što im je donijelo pomak s 12. na 8. mjesto u ukupnom poretku, makar do postolja ne mogu. Još su tri plova ostala prije bitke za medalje, Fantele će sigurno nastojati biti što bolji. Treba biti objektivan, oni su još relativno novi u ovoj klasi (49er), a ovdje se pogreške skupo plaćaju.

Olimpijski pobjednici iz Rija i šesterostruki svjetski prvaci Peter Burling i Blair Tuke su se izjednačili na 1. mjestu sa Dylanom Fletcherom i Stuartom Bithellom, a samo jedan bod više imaju Diego Botin i Iago Lopez Marra. Bit će tu još svega, no Novozelanđani su sada favoriti. Rasli su kroz regatu i stigli nadomak obrane zlata.

Linker
24. rujan 2023 05:54