VOJKO BASIC Cropix
DAN ZA POVIJEST

Fešta za pamćenje: Sinj nakon spektakularnog finala postao novi prvak Hrvatske, na teren sletjeli padobranci

"Bilo je iscrpljujuće i teško, ali najbolja momčad osvojila je naslov", rekao je trener Lerotić
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 01. svibanj 2023. 11:48

Ustaj grade i pozdravi svoje šampione. Njih 15-orica najspremnijih i prvi među jednakima danas će izaći u boj. Glave visoko uzdignute i pleća teretnih nosit ćete 45 godina dugo breme. Generacije su sanjale, glave su krvarile, bitke su se vodile, sad ste stasali i momci postali, a oni koji su zasijali sjeme prije Vas, danas Vas s ponosom gledaju - napisali su na stranicama Ragbi kluba Sinja uoči velike i za njih povijesne subotnje utakmice finala doigravanja ragbijaškog prvenstva Hrvatske.

"Svjesni smo važnosti ove povijesne utakmice. Pripremili smo se i sad je na nama da naplatimo sav težak rad ove sezone i da napravimo sve što je u našoj moći da obradujemo sve Sinjane i ljude Cetinske krajine, dodao je u najavi velikog finala protiv zagrebačke Mladosti kapetan sinjskih ragbijaša Nikola Pavlović.

image
VOJKO BASIC Cropix

Pregršt emocija

I bilo je zaista tako, Sinj je pozdravio svoje šampione, RK Sinj postao je prvi sportski klub iz ovog grada i cijelog kraja koji je osvojio titulu hrvatskog prvaka. U finalnom dvoboju Sinjani su bili bolji od Mladosti, zasluženo i uvjerljivo slavili su rezultatom 34-12 nakon čega je uslijedila neviđena fešta.

Čast da podigne pehar prvaka pripao je kapetanu Nikoli Pavloviću koji je potom završio na rukama suigrača. Emocije su ga preplavile, baš kao i sve njegove suigrače nakon što mu je pobjednički pehar uručio Većeslav Holjevac:

- Hvala svima u klubu i oko njega, kao i publici koja nas je došla podržati. Utakmica bila je teška, pun sam emocija i iznimna mi je čast što sam ja izabran da podignem taj pehar prvaka. Mi smo prije svega momčad, a ne pojedinci i zato smo svi sudjelovali u podizanju tog pehara. Sada idemo slaviti, vjerujem do zore.

image
VOJKO BASIC Cropix

Inače, domaćin je sve već unaprijed pripremio za veliko slavlje, u Sinju su bili uvjereni da će u finalu potvrditi ono što su pokazivali tijekom cijele sezone - trenutačno su najbolji u Hrvatskoj. Sportski centar Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić dočekao je više od tisuću navijača koji su uživo svjedočili velikom finalu. Domaćini su se potrudili ovaj događaj organizirati na najvišem mogućem nivou. Padobranci Aero kluba Sinj su na centar igrališta stigli sa zastavama Republike Hrvatske, Grada Sinja, Ragbi kluba Sinj i s loptom kojom je utakmica započela.

image
VOJKO BASIC Cropix

Nastupile su i sinjske mažoretkinje. Zatim se je na "Trnovači" zapodjela teška borba u kojoj su Sinjani zaista i ostvarili ono što u gradu i klubu sanjaju već gotovo pola stoljeća, od osnutka kluba 1978. na inicijativu Marka Protege i Jakova Dukića.

Naslov najboljima

- Teško mi je odvrtjeti film, bilo je iscrpljujuće i teško, ali najbolja momčad osvojila je naslov i tako je najpoštenije - rekao je presretni trener Sinja Luka Lerotić. On je s ragbijašima splitske Nade već osjetio slast koju donosi titula, no ova je i njemu bila posebna. Prva i povijesna sinjska. Za podsjećanje, Nada je nedodirljiva u hrvatskom prvenstvu s 25 naslova u zadnja tri desetljeća, po dva su ostvarili Makarska i Zagreb te jedan prije tri godine Mladost koja nije sada uspjela doći do svojeg drugog naslova.

image
VOJKO BASIC Cropix

Sezona za Sinjane osvajanjem ovog trofeja nije završena jer sada je na rasporedu polufinale Kupa Hrvatske u kojem Sinj i treći put zaredom igra protiv Mladosti, ali sada u Zagrebu na Krtičnjaku. Nije to spriječilo presretne Sinjane da ovu veliku feštu spoje s "prvomajskim praznikom" i da burno proslave zasluženi naslov. Dosad je najveći klupski uspjeh bilo osvajanje Kupa Hrvatske 2019., Sinjani su sada zasluženo otišli korak dalje. I ne misle stati...

RK Sinj, prvaci Hrvatske: Žigo, Brčić, Jukić, Tomić, M. Miloš, Majić, T. Miloš, Brčić Šušak, Kovačić, Lerotić, L. Prološčić, I. Prološčić, Grčić, Filipović, Pavlović, Efendić, Mastelić, Reincke, Tomašević, Gašpar, Domazet, Šušnjara, Lucić. q

Linker
23. travanj 2024 18:42