Filip Jurišić
 
 BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX Cropix
EUROPSKO PRVENSTVO

Filip Jurišić sjajnim se nastupima probio na četvrto mnesto, Elena Vorobeva napredovala za četiri mjesta

Hrvatski jedriličar je u današnja dva plova u klasi Laser osvojio prvo i treće mjesto
Piše: HinaObjavljeno: 06. listopad 2021. 19:44

Hrvatski jedriličar Filip Jurišić osvojio je prvo i treće mjesto u današnja dva plova na Europskom prvenstvu u olimpijskoj klasi ILCA 7, nekadašnjem Laseru, koje se održava u bugarskoj Varni, te se ukupno nalazi na odličnom četvrtom mjestu.

Jurišić je sjajnim nastupima u srijedu bitno popravio svoj plasman, a nakon što mu je izbrisan dosadašnji najlošiji rezultat, 20. mjesto iz drugog plova, član splitskog Mornara je s ukupno 12 bodova sa desetog skočio na četvrto mjesto.

Na vrhu je sa sedam bodova i dalje Britanac Michael Beckett s kojim je Jurišić u petom plovu podijelio prvo mjesto, jer je hrvatski jedriličar bio najbolji u "plavoj" skupini, a britanski u "žutoj".

Ispred Jurišića su još Slovenac Žan Luka Zelko (osam bodova) i Jurišićev sugrađanin Cipranin Pavlos Kontides (devet bodova).

Već prvi iza hrvatskog jedriličara, Britanac Lorenzo Brando Chiavarini, za Jurišićem zaostaje devet bodova.

U Varni nema dvostrukog osvajača srebra na olimpijskim igrama Tončija Stipanovića, a od preostale dvojice hrvatskih predstavnika, Bruno Gašpić je ukupno na 34. mjestu, a Alec Cvinar na 79. poziciji u konkurenciji 98 jedriličara.

U konkurenciji jedriličarki hrvatska olimpijka Elena Vorobeva osvojila je četvrto mjesto u jedinom održanom današnjem plovu i sa 67 bodova sa 20. pozicije napredovala na 16. mjesto u ukupnom redoslijedu. Vodeća Norvežanka Line Flem Host ima 13 bodova.

Hrvatsku u Varni predstavlja još pet jedriličarki. Sandra Lulić je u petom plovu bila 22.Carla De Carina je osvojila 61. mjesto, a Karla Šavar 62, dok su Ursula Balas i Nika Manestar diskvalificirane.

Za četvrtak su predviđena po tri plova u svim konkurencijama.

Linker
10. svibanj 2024 18:15