Luke Littler i Luke Humphries prije četiri godine

 SCREENSHOT: TWITTER/LUKE LITTLER
TKO JE SVJETSKI PRVAK?

Fotka o kojoj bruji Otok: Pogledajte kako su izgledali čudo od djeteta s 12 godina i njegov današnji protivnik

Prije četiri godine snimljena je fotografija koja savršeno najavljuje današnji veliki finale SP-a u pikadu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. siječanj 2024. 08:42

Apsolutna senzacija Svjetskog prvenstva u pikadu je 16-godišnji Englez Luke ‘the Nuke‘ Littler koji je u sinoćnjem polufinalu svladao osmog igrača svijeta, 33-godišnjeg sunarodnjaka Roba Crossa 6:2 u setovima.

U finalu će se sjajni tinejdžer sastati s imenjakom Lukeom Humphriesom, svjetskim brojem jedan.

Littler je do finala u Ally Pallyju došao zahvaljujući pobjedama protiv dvojice bivših svjetskih prvaka, Raymonda van Barnevelda i Roba Crossa. Humphries je u drugom polufinalu u utorak nadvisio Scotta Williamsa (6:0), a u večerašnjem finalu pobjednika čeka nagrada od čak 500.000 funti. Poraženi će se morati utješiti s 200.000 funti...

image
IAN STEPHEN/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Ian Stephen/imago Sportfotodienst/profimedia

Zanimljivo je da se ovaj dvojac već natjecao 2019. godine u jednom pubu u Hayling Islandu. Littleru je tada bilo tek 12 godina, Humphries je imao 24. Mlađi Luke tada je izgubio, a sad na velikoj sceni ima priliku za revanš. I ne bismo se kladili da je neće iskoristiti iako je Humphries na kladionicama favorit (1.67/2.20).

- Ako bude igrao kao u utorak, ništa ga neće uznemiriti, pa ću vjerojatno morati odigrati meč svog života da bih ga pobijedio. Moram igrati najbolje što mogu, ali nadam se da ću i njega natjerati da odigra najbolje što može, a navijačima ćemo, nadamo se, pružiti jedno od najboljih svjetskih finala koje smo ikada vidjeli – najavio je Luke Humphries, nadimka ‘Cool Hand Luke‘

Luke Littler, kojem po izgledu nikad ne bismo dali 16 godina, otkrio je kako neće mijenjati svoju rutinu unatoč ogromnom ulogu.

- Radit ću ono što i inače radim. Ujutro ću pojesti omlet sa šunkom i sirom, potom za ručak pizzu, a onda krećem s treningom. To radim svaki dan – objasnila je engleska senzacija.

Daily Mail je podsjetio kako su i drugi rekorderi konzumirali ‘junk food‘ na dane svojih velikih ostvarenja; Usain Bolt je na dan obaranja svjetskog rekorda na 100 metara (9.69) na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine ručao pileće medaljone u McDonald‘su, dok će 16-godišnji Luke svom kaloričnom meniju u večernjim satima vjerojatno dodati i kebab, kojeg jednostavno obožava...

Littlerov suparnik u finalu proteklih je godina posvetio dosta pažnje svom tijelu, te smatra da zdrav i spreman ima više energije za natjecanja.

- Ključan je bio gubitak težine. Mislim da ne bih bio tu gdje sam sad s nezdravom i nespremnom verzijom sebe samoga – konstatirao je Humphries.

U svakom slučaju, večeras nas očekuje pravi pikado spektakl. Početak je u 21 sat.

image
IAN STEPHEN Dppi Via Afp

Linker
23. travanj 2024 17:12