Krešimir Prlić i Karla Šimunec
 SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
DVOSTRUKO SLAVLJE

FOTO: Osvojili naslov prvaka Hrvatske, a onda je pala prosidba! ‘Jel pristala? Ovo je moj glavni trofej‘

Jedna momčad postala najboljom u državi, a igrač druge momčadi zaprosio djevojku na terenu!
Piše: Dean BauerObjavljeno: 28. travanj 2021. 19:14

MLADOST - MURSA 3:0 (25:21, 25:13, 25:17)
ZAGREB - Odbojkaški dom Bojan Stranić. Bez gledatelja. Suci: Ivković i Jurković.
MLADOST: Višić 3, Cvanciger, Nikačević 21, Mitrašinović 4, Bakonji 1, Šarčević, Vlašić, Vaško, Jakovac 1, Vranješ 2, Dukić 6, Vojak, Zeljković 13, Repek. TRENER: Emanuel Zanini.


MURSA: Bogdanović 7, Kraljević, Marinović, Matoković 14, K. Šućur 2, Suk, Prlić 4, Ivančić, J. Šućur, Iliev 2, Nedić, Škugor, Majer, Stanković 6. TRENER: Mario Teppert.


Najbolja se odbojka u državi, kada je riječ o muškarcima barem, igra u glavnom gradu. Ukoliko je netko možda sumnjao, bio u dvojbi. Odbojkaši zagrebačke Mladosti osvojili su jubilarni, 20. naslov prvaka Hrvatske ili ukupno 37. naslov prvaka države, ako računamo i one iz propale državne tvorbe. Možemo i ovako, mladostaši su u biti i vratili naslov u Zagreb jer je onaj iz 2020., iz sezone koja nije nikad završena.

image
Slavlje igrača Mladosti
SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix


U srijedu je u trećoj utakmici finala doigravanja, Mladost vrlo brz, laički i na prvi pogled bi se reklo i vrlo lagano svladala Mursu 3:0, za ukupno samo 77 minuta vremena.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix


- E sad, lako... Mi smo za ovo krvarili i, da oprostite na izrazu, pišali krv na treninzima zadnja dva barem mjeseca - opisao je to malo plastičnije kapetan Mladosti, hrvatski reprezentativac Krešimir Nikačević.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix


Danas i prvi pojedinac presudnog finala. To je inače isti onaj igrač koji je prošlog tjedna u Osijeku, nakon Mursine pobjede u drugom finalnom susretu rekao - “Nema veze, bit će slađe podignuti trofej u našem domu u Zagrebu”. Tako je i bilo.


- Je, pa evo čak se i nešto ljudi skupilo, dobro, po epidemiološkim pravilima. Draže je doma, ovo je naš dom, ovo je hram. Najveći je gušt ovdje osvojiti trofej i staviti ga ondje gore, u naš Žuti salon, gdje su svi trofeji - veli Nikačević.

image
Kruno Nikačević
SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix


Sve je baš minule srijede u Odbojkaškom domu Bojan Stranić išlo na mlin, na i od ruke mladostaša. Prijem, blok, servis. Baš ništa, ako ćemo iskreno, nije polazilo Osječanima, inače sjajnoj momčadi koja je ove sezone ipak već osvojila jedan trofej (Hrvatski kup).


- Mislim da je ključan bio prvi set - nastavlja kapetan mladostaša.


- Do 17:17 je to sve bilo potpuno otvoreno, čak su oni i minimalno vodili, a onda... Vidjeli ste.


Jesmo mi, jesu i oni koji vole odbojku, te koji su ostali uz program Arena Sporta. Međutim, da ne misli netko da nisu i Osječani slavili danas u Zagrebu. Štoviše, već u dvorani, kada se iz zvučnika zaorila neslužbena slavonska himna “Inati se Slavonijo...”.

Što se dogodilo? Prosidba na terenu!

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix


Odmah po okončanju utakmice, nakon podjele medalja i trofeja prvaku, Krešimir Prlić iz Murse je, naime, zaprosio djevojku koja je bila na tribinama.


- Jel’ pristala? Ha, naravno. Ipak je ovo moj glavni trofej danas, ha, ha.


Karla Šimunec. Tako se zove odabranica Krešimirova, buduća gđa Prlić.


Tako je na neuobičajen, ali daleko najljepši način kojem smo ikada svjedočili, okončana muška odbojkaška sezona 2020./21. U četvrtak na istom mjestu i djevojke imaju svoju kulminaciju. Majstoricu za naslov prvakinja. E sad, ako i ovdje padne prosidba...

Linker
14. travanj 2024 16:58