Anton Glasnović

 VLADO KOS, CROPIX
EI 2023

Francesco Ravalico četvrti u trapu, Anton Glasnović ‘milimetar‘ od finala

U sudaru četiri najbolja Ravalico opalio je tri serije po 5, u prve dvije promašio po dvije mete, u trećoj jednu
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 30. lipanj 2023. 18:39

Još jedan dobar nastup hrvatskih strijelaca na Europskim igrama u Poljskoj, ali nažalost olimpijske kvote za Pariz još nema. Francesco Ravalico izborio je finale u trapu s pogođenih 122/125 meta u kvalifikacijama, jako blizu finalu bio je Anton Glasnović koji je imao goluba manje te za osmo mjesto raspucavao s još petoricom, ali se nije uspio izboriti za finalni nastup. Po jedan promašaj u kvalifikacijama imali su Turčin Tuncer i Maletežanin Chetcuti.

U finalnom nastupu Ravalico je gađao u skupini 2 i izborio drugo mjesto s 20/25 meta iza Šveđanina Levina Anderssona koji je pogodio goluba više. Tako je Ravalico izborio borbu za medalje. Najbolji u prvom dijelu finala s 22 mete bio je Čeh Stepan u prvoj skupini.

U sudaru četiri najbolja strijelca Francesco Ravalico opalio je tri serije po 5, u prve dvije promašio po dvije mete, u trećoj jednu i završio kao četvrti. Brončani je bio Šveđanin Levin Andersson koji s drugim mjestom s EP u Larnaci već ima olimpijsku normu, srebrni je bio Čeh Stepan, zlatni sa olimpijskom kvotom za Pariz Talijan Mauro de Filippis. Presudio je zadnji metak od ukupno 35.

Olimpijsku kvotu kod tarapašica izborila je Talijanka Jessica Rossi.

Linker
04. svibanj 2024 07:21