Francuski ragbijaši

 SEBASTIEN BOZON Afp
DOMINACIJA

Francuzi uvjerljivi u skupini, visoko porazili Talijane i izbacili ih sa Svjetskog prvenstva

Francuzi su već u 2. minuti postigli polaganje, a ubrzo je bilo 24-0 te je ostatak bila formalnost.
Piše: HINAObjavljeno: 07. listopad 2023. 09:33

Ragbijaši Francuske osvojili su prvo mjesto u skupini A Svjetskog prvenstva kojemu su i domaćini, oni su u posljednjoj utakmici u skupini u Lyonu nadigrali Italiju s uvjerljivih 60-7 (31-0).

Iako su Talijani imali teoretsku priliku pobjedom protiv Francuske izboriti prolazak u četvrtfinale, od samoga početka utakmice bilo je jasno kako od toga neće biti ništa. Francuzi su već u 2. minuti postigli polaganje, sredinom prvog poluvemena bilo je 24-0 te je ostata dvoboja bila formalnost.

Francuska je s četiri pobjede iz četiri susreta i sa 18 osvojenih bodova završila na prvom mjestu u skupini, u četvrtfinale se kao drugi plasirao i Novi Zeland sa 15 bodova, dok je Italija završila na trećem mjestu sa 10 bodova te je osigurala nastup na sljedećem SP koje će se održati za četiri godine u Australiji. Urugvaj je zauzeo četvrto mjesto s pet bodova, dok je Namibija ostala na dnu skupine bez bodova.

Francuska će u četvrtfinalu igrati protiv druge reprezentacije iz skupine B, dok će Novi Zeland na pobjednika te skupine u kojoj je trenutačno vodeća JAR sa 14 bodova iz četiri susreta, a slijede Irska sa 13 i Škotska sa 10 bodova iz po tri susreta, a upravo će Irska i Škotska igrati međusobno u subotu na Stade de Franceu.

Linker
18. travanj 2024 22:10