JOHN MCCOY/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
DRAMA UOČI MEČA GODINE

Furyju su oživljavali kćer, prestao je trenirati... Otac svjetskog prvaka otkrio dosad nepoznate detalje

‘Sve se odvijalo četiri tjedna uoči velike večeri. Da, duboko u sebi bio sam zabrinut‘
Piše: SNObjavljeno: 16. listopad 2021. 12:28

Tyson Fury pojavio se na vaganju za meč s Deontayem Wilderom s nešto više od 125 kilograma, što je bila njegova rekordna težina. Mnogi su odmah zaključili da je sve to dio taktike, neki su pak posumnjali da se 'Kralj Cigana' malo opustio, a istina je negdje između toga.

Fury je, podsjetimo, u Las Vegasu dvaput završio na podu, no onda je nokautirao Wildera u 11. rundi njihovog okršaja i tako u svom vlasništvu zadržao prestižnu WBC titulu.

image
FARRELL/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Svjetski prvak i dalje je neporažen, no njegov višak kilograma tema je o kojoj se još uvijek raspravlja pa je stoga njegov otac John odlučio javnosti otkriti "pravu istinu" i dosad nepoznate detalje.

Osim što je Fury zbog koronavirusa morao jednom odgoditi meč s američkim nokauterom, sada je pojavila i priča da je u jednom trenutku prestao trenirati. Da budemo precizniji, stao je u kolovozu i to samo kako bi proveo više vremena uz svoju novorođenu kćerku. Mala Athena je, naime, nedugo nakon što je došla na svijet na tri minute izgubila puls, no liječnici su je srećom uspjeli oživjeti. Dio je to informacija koje je još ranije otkrio John Fury.

Bilo je to, naravno, potresno razdoblje za svjetskog boksačkog prvaka i stanka od treninga u jednoj takvoj situaciji ne bi trebala nikoga čuditi. No, kako se Athena oporavljala, tako je i vrijeme prolazilo i njegov otac postao je svjestan činjenice da ne mogu u potpunosti zanemariti velik i opasan boksački okršaj.

image
John Fury
S MEDDLE/ITV/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA S

Tada je John otišao do bolnice kako bi pokrenuo svog sina.

"Rekao sam mu da mora odraditi barem neki oblik vježbe, da ne može samo sjediti. Kazao sam mu da odemo malo otrčati, da će se osjećati bolje", otkriva sada John prema pisanju Daily Maila.

Do borbe su ostala samo četiri tjedna, a ono što se dogodilo tijekom rekreacije nije izgledalo nimalo dobro.

"Imam 56 godina i oko 130 kilograma, a nadmašio sam ga u trčanju. Njegova pluća su 'gorjela', dok moja niste mogli ni čuti. Mučio se, a trčali smo svega nekakvih pet kilometara. Nakon toga mi je rekao: 'Ovo me umalo ubilo'. Sve se odvijalo četiri tjedna uoči velike večeri. Da, duboko u sebi bio sam zabrinut", otkrio je John.

image
FARRELL/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Linker
19. travanj 2024 21:59