Rino Mašić

 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX
UGRABIO DVIJE MEDALJE

‘Gospićki Hulk‘ oduševio i s 19 godina postao prvak svijeta! ‘Ovo smo čekali 14 godina‘

Hrvatski natjecatelji osvojili su ukupno šest medalja u konkurenciji više od 1.300 natjecatelja iz 50 država
Piše: HinaObjavljeno: 07. rujan 2023. 12:35

Hrvatski reprezentativac Rino Mašić osvojio je zlatnu i brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u obaranju ruke koje je održano u kazahstanskom Almatiju.

"Gospićki Hulk" je osvojio zlato na lijevu i broncu na desnu ruku u kategoriji do 110kg osvojivši tako prvo zlato za Hrvatsku u seniorskoj konkurenciji na svjetskim prvenstvima.

"Boljeg rođendanskog poklona od zlatne medalje nisam mogao niti u snu poželjeti," kazao je 19-godišnji Mašić.

Hrvatski natjecatelji osvojili su ukupno šest medalja u konkurenciji više od 1.300 natjecatelja iz 50 država.

Luka Drokan je u kategoriji osoba s invaliditetom osvojio srebro i broncu u seniorskoj kategoriji do 80kg, dok je Rudi Antolić, također u konkurenciji osoba s invaliditetom osvojio broncu u seniorskoj (-80kg) te broncu u juniorskoj (+65kg) kategoriji.

"Svjetsko zlato u seniorskoj kategoriji čekali smo 14 godina te smo naravno iznimno zadovoljni i ponosni na našeg Rina Mašića koji s devetnaest godina iza sebe već ima dvostruku europsku, te svjetsku titulu, a naravno srebro i bronca Luke Drokana, te dvije bronce sedamnaestogodišnjeg Rudija Antolića ulijeva sigurnost u budućnost hrvatskog para obaranja ruke za koje se nadamo da uskoro postaje paraolimpijski sport," kazao je Aleksandar Jakovac, predsjednik Hrvatskog i dopredsjednik Europskog saveza za obaranje ruke.

Linker
25. travanj 2024 11:23