NAKON OSAM GODINA

Gripe su domaćin prvenstva Hrvatske u tajlandskom boksu, stiže i višestruka svjetska prvakinja

Prvenstvo Hrvatske ima i humanitarni dio, kompletan prihod od ulaznica bit će uplaćen udruzi Down 21
Piše: SNObjavljeno: 29. veljača 2024. 14:42

U subotu će se u velikoj dvorani na Gripama održati prvenstvo Hrvatske u tajlandskom boksu, koje će donijeti kvalitetnih borbi.

- Nakon osam godina prvenstvo Hrvatske dolazi u Split. Kada se sjetim tog prvenstva, tada je bilo devet mečeva, a sada će ih biti oko 70. To je pojašnjenje koliko je hrvatski tajlandski boks narastao u ovom periodu. Bit će preko 100 natjecatelja, sudjeluje više od 20 klubova. Velika dvorana Gripe je centar borilačkih sportova, u njoj su se borili najveći borci, još od Mate Parlova, pa preko Branka Cikatića i brojnih drugih. Gripe su kultno mjesto za borilački sport. U subotu će, među brojnim gostima, biti i predsjednici okolnih saveza, koji su oduševljeni našim radom i javno kažu da im je naš savez uzor kako treba raditi - rekao je predsjednik Hrvatskog saveza tajlandskog boksa Mario Franić.

Samo prvenstvo počinje u 10 sati, trajat će do 19 sati, a dolaze svi najbolji hrvatski borci. Među njima će biti i višestruka svjetska prvakinja Helena Jurišić.

- Čast mi je boriti se u svom gradu, to je doživljaj. Ovo mi je baš poseban osjećaj, nikada se u Splitu nisam borila u tajlandskom boksu. Veselim se prvenstvu, spremna sam, fokusirana. Uvijek ima nekog pritiska, ali ja sam takva da to pretvorim u svoju korist, u ringu se isključim i fokusiram na borbu - kazala je Helena.

Mečevi će se, osim u konkurenciji seniorki i seniora, održati i u ženskim i muškim mlađih kategorijama.

- Pred nama je najbrojnije prvenstvo do sada, velika je konkurencija. Bit će ovo odlična prigoda da se ostali približe našim osvajačima medalja sa svjetskih prvenstava i pokažu da im mogu konkurirati - kazao je izbornik reprezentacije Hrvatske Siniša Andrijašević.

Na njegove riječi nadovezao se direktor reprezentacije Dario Jurišić.

- Bitno je vidjeti potencijalne kandidate za reprezentaciju u budućnosti. Državno prvenstvo je iznimno važno i za vidjeti formu i stanje reprezentativaca. Imamo borce iz samog svjetskog vrha i ponosni smo na to - kazao je Jurišić.

Prvenstvo Hrvatske ima i svoj humanitarni dio, kompletan prihod od ulaznica bit će uplaćen udruzi Down 21.

Linker
29. travanj 2024 15:35