Juliane Frühwirt 

 CHRISTIAN EINECKE/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Christian Einecke/imago Sportfotodienst/profimedia
HEROJSKI OPORAVAK

Hrabra Njemica otkrila detalje krvave ozljede i transplantacije jezika: ‘Želiš vikati upomoć, ali ne možeš‘

Pred njom je bio dug i naporan oporavak, ali Nijemica nije odustajala
Piše: SNObjavljeno: 20. srpanj 2024. 17:58

Juliane Frühwirt, 26-godišnja njemačka biatlonka, podijelila je svoju priču o ozbiljnoj ozljedi koja je šokirala mnoge. Prije samo četiri mjeseca, tijekom zagrijavanja za sprintersku utrku, doživjela je ozbiljan pad pri kojem se udarila palicom u lice.

- Nisam znala koliko je loše, nisam vidjela ništa. Bilo je krvi posvuda. Htjela sam vikati upomoć, ali nisam mogla. Brzo sam doskijala do šatora prve pomoći, a po reakciji ljudi sam shvatila da je gore nego što sam mislila

Situacija je bila veoma ozbiljna. Frühwirt je palica probila lijevi dio obraza i gornju čeljust. Hitno je helikopterom prebačena u obližnju kliniku, a zatim je poslana na operaciju u Innsbruck.

- Tijekom operacije sam imala najgore bolove ikad. Jezik mi je bio toliko natečen nakon operacije da su mi se iščašili čeljusni zglobovi - otkrila je Frühwirt, kojoj je u konačnici morala ići na transplantaciju jezika.

image

Juliane Frühwirt

HARALD DEUBERT/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Harald Deubert/imago Sportfotodienst/profimedia

Pred njom je bio dug i naporan oporavak, tijekom kojeg je morala ponovno učiti kako gutati i piti. Međutim, nije odustajala.

- Platila bih u tom trenutku 50.000 eura za čašu vode s limunom - kaže Frühwirt i dodaje - Ali, nisam htjela cjevčicu za hranjenje, htjela sam se boriti.

Frühwirt se, kako je i rekla, boriti nastavila i sto dana kasnije, pojavila se na biatlon utrci i uspješno prešla 63 od planiranih 70 kilometara. Ipak, Frühwirt ne planira stati na tome već ima ozbiljne planove za afirmacijom u Svjetskom kupu.

- Više nema pritiska, samo sam zahvalna što još mogu ovo činiti - zaključila je njemačka biatlonka.

Linker
12. listopad 2024 00:35