Aurelie Faula, Theo Belle

 RONALD GORSIC Cropix
55. Zlatna pirueta

Hrvat Kessler nakon kratkog programa: ‘Nije bilo dobro. Jako sam stegnuo klizaljke za vrijeme zagrijavanja...‘

U četvrtak će se saznati pobjednici u konkurenciji klizača i parova
Piše: HinaObjavljeno: 06. prosinac 2023. 23:39

Prvog dana 55. Zlatne piruete na zagrebačkom Velesajmu nastupio je hrvatski predstavnik Jari Kessler koji se nakon kratkog programa nalazi na 11. mjestu.

Unatoč padovima koji su ga dodatno dekoncentrirali Kessler je hrabro odradio kratki program premda nakon svega nije bio zadovoljan svojim nastupom.

"Danas nije bilo baš dobro. Jako sam stegnuo klizaljke za vrijeme zagrijavanja, jer nisam osjećao stopala. Prvi skok je bio dobar, ne znam ni zašto sam pao. Poslije mi je to ostalo u glavi, samo sam o tome razmišljao i napravio previše grešaka. Borio sam se, ali to nije bilo dovoljno. Sutra će biti bolje, puno bolje“, obećao je hrvatski predstavnik.

Nakon kratkog programa vodi osvajač devetog mjesta na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu Kinez Boyang Jin (91.25) koji je sjajnom izvedbom impresionirao publiku i suce te zaslužio vodstvo. Drugi je Estonac Aleksandr Selevko (83.58), a treći Kazahstanac Mikhail Shaidorov (82.82).

Prvog dana natjecanja zagrebačkoj su se publici predstavili i parovi, a nakon kratkog programa vode Finci Milania Vaananen i Filippo Clerici (60.95) ispred Amerikanaca Valentine Plazas i Maximiliana Fernandeza (58.11) te Ukrajinaca Sofije Holičenko i Artema Darenskjija (55.92).

U četvrtak će se saznati pobjednici u konkurenciji klizača i parova. Finale parova počinje u 16 sati, a klizača u 18 sati.

Linker
30. travanj 2024 22:25