EDF prvenstvo u pikadu

 HPS
TOTALNA DOMINACIJA

Hrvati briljirali na Europskom prvenstvu. Prvo su uzeli pojedinačna zlata, a onda ‘rasturili‘ i ekipno

Bio je to još jedan veličanstveni tjedan za Hrvatsku i hrvatski pikado u slovenskom Podčetrteku
Piše: SNObjavljeno: 07. rujan 2023. 10:50

Prošlog tjedna u slovenskom Podčetrteku održano je EDF Europsko prvenstvo u pikadu. Rekli bismo, novo izdanje prvenstva, ali sve je i dalje po starom, barem kada je u pitanju Hrvatska. Naši su se predstavnici i ovog puta okitili nizom odličja na natjecanju održanom u dvorani Terme Olimia.

Treba istaknuti kako Hrvatski pikado savez nije član EDF organizacije, ali bez obzira na tu činjenicu Hrvati dugi niz godina bilježe vrhunske rezultate i među najuspješnijim su nacijama u povijesti tog sporta.

Kada je u pitanju pojedinačni dio natjecanja, tu su zablistali Boris Krčmar i Natalija Šimac. Krčmar je u Sloveniji redom nanizao svoje protivnike i odnio pobjedu u velikom finalu te ponovno postao prvak Europe dok je u kategoriji klasičnog pikada zauzeo drugo mjesto. Natalija Šimac popela se pak na tron u disciplini ‘cricket‘ u ženskoj konkurenciji.

Dvojac zagrebačke ekipe Darts Point Team Ban, Dragutin Pečnjak i Dean Biškupić, bili su najuspješniji te zasluženo osvojili zlato i naslov prvaka Europe u parovima, dok su u disciplini ‘triple mix‘ (kombinacija dvojice muškaraca i jedne dame) Marina Letica, Mario Čegir i Neven Rešetar dogurali do srebra.

Kao da ovo nije već bilo dovoljno, Hrvatska je i u ekipnom dijelu natjecanja pokorila Europu. Pero Ljubić, Dragutin Pečnjak, Dean Biškupić, Ivica Cavrić, Neven Rešetar, Luka Kontak i Željko Grubišić imena su naših predstavnika koja se iz Slovenije vratila sa zlatom. Spomenuta družina dominirala je igrom u Termama Olimia da bi u velikom finalu nadigrala reprezentaciju Njemačke s visokih 17:2. Naravno, treba spomenuti i dame (Josipa Brzić, Natalija Šimac, Ivona Krusha, Anita Zidar, Jasminka Adamec Mrnjec, Marijana Puček i Tanja Perić) koje su također odigrale vrhunski turnir i u Podčetrteku završile kao petoplasirane.

Ekipa Gladiatora u sastavu Alan Ljubić, Mario Čegir, Mišo Stanković, Dean Pokos, Benjamin Pratnemer i Vladimir Godinović pomela je sve na ekipnom klupskom EDF dijelu prvenstva. U najelitnijem natjecanju level PRO, ekipa Gladiatora je također postala prvak Europe. Ta kategorija također nam je donijela slavlje Hrvata, točnije sastav Dioklecijana (Slavko Brzić, Romeo Grbavac, Vedran Dukić, Ivan Plazibat, Stipe Pelivan, Niko Tuta, Domagoj Bratinčević i Mladen Josić) u finalu je svladao drugog hrvatskog predstavnika Gladiator Spalato (Dubravko Sever, Igor Perak, Luka Novak, Tin Šestak, Elvir Hajdaraj, Tihomir Bešanić, Vedran Družević, Dino Šehić, Mario Gobo i Damir Zrinšćak).

U ekipnom Lucky Loser dijelu turnira treće mjesto osvojila je ekipa Baccara Blaževdol u sastavu - Maluz Dani, Maluz Barbara, Maluz Tadej, Komar Vedran, Glogovic Željko, Dananić Darko, Dananić Dubravko, Šiprag Danijel, Platušić Danijel, Milas Marko i Vrban Miro.

Naši predstavnici bilježili su odlične rezultate i na ostalim Open turnirima koji su se svaki dan paralelno odigravali sa službenim disciplinama. Najuspješniji su bili Melita Bubić (dva druga mjesta u Open Women turnirima), Mario Čegir (drugo mjesto u Open Men turniru), Nađa Marušić i Ivica Cavrić (drugo mjesto u Open Double Mix turniru), Romeo Grbavac (treće mjesto u Open Men turniru) te Slaven Kovačević (treće mjesto u Lucky Loser turniru).

Sve u svemu bio je to još jedan veličanstveni tjedan za Hrvatsku i hrvatski pikado u slovenskom Podčetrteku gdje smo još jednom pokazali kako spadamo u sam vrh europskog, a samim time i svjetskog pikada.

REZULTATI

501 DO muški:

Boris Krčmar - zlato

Klasični pikado:

Boris Krčmar - srebro

Ekipno (M):

Hrvatska - zlato

Parovi (muški):

Biškupić/Pečnjak - zlato

Triple Mix:

Marina Letica, Mario Čegir, Neven Rešetar - srebro

Cricket žene:

Natalija Šimac - zlato

Level Pro:

Gladiator Split - zlato

Level A:

Dioklecijan - zlato

Gladiator Spalato - srebro

Žene:

Gladiator - srebro

OPEN TURNIRI

Open 501 DO:

Mario Čegir - drugo mjesto

Open 501 DO:

Melita Bubić - drugo mjesto

Lucky looser 501:

Melita Bubić - drugo mjesto

Open mix 501 DO:

Nađa Serdarević/Cavrić - drugo mjesto

Lucky Loser 501DO:

Slaven Kovačević - treće mjesto

Open 501 DO:

Romeo Grbavac - treće mjesto

Linker
03. svibanj 2024 03:41