Direktor HEP-a Robert Krklec, pobjednica Petra Petek i pobjednik Andrej Gaćina
 HSTS
TITULA OSTAJE U HRVATSKOJ

Hrvatica obranila naslov na Zagreb Openu, Gaćini pripao finalni dvoboj olimpijaca

O ‘vladaru Zagreba‘ odlučivao je veliki HR-dvoboj prvog i drugog nositelja na turniru.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 18. lipanj 2021. 18:58

Puni hrvatski trijumf u seniorskoj konkurenciji na 10. Zagreb Openu u stolnom tenisu. Naime, za pobjedničku su se krunu borili isključivo hrvatski reprezentativci i reprezentativke, a slavodobitnici su Petra Petek i Andrej Gaćina.

U finalu ženskog dijela programa sastali su se Varaždinka Petra Petek i naturalizirana Hrvatica Han Xue Vukelja. Na putu do finala Petek je svladala Martu Vukelić 3-1 (8, -5, 4, 6), Ivanu Tubikanec 3-1 (9, 5, -7, 8), te u polufinalu Čehinju Gabrielu Stepanovu 3-0 (10, 6, 9). Han Xue Vukelja je do završnice pobijedila tri suparnice bez ispuštenog seta, 'padale' su Nikita Petrovova iz Češke (5, 6, 3), Dora Ćosić (10, 1, 5), te u polufinalu Ivana Malobabić (9, 6, 7). Počela je Han dobro i u finalu, povela 2-0 u setovima, da bi potom prošlogodišnja pobjednica ovog turnira odigrala sjajna tri uzastopna seta za novo slavlje.

- Ponosna sam ja, ali i mislim da i cijeli Stolnoteniski klub Varaždin može biti ponosan - nakon finala će Petra Petek kojoj očito pogoduje i igranje u petak.

- Zato jer obraniti naslov u pandemijskoj godini nije malena stvar. Turnira nije bilo, igrali smo samo ligu. Meni je zadnji turnir bio baš prošli Zagreb Open u listopadu 2020. Osobno sam se samo nadala malo jačem turniru i s više igračica, ali očito je pandemija učinila svoje, ostavila traga.

Kod muškaraca, o "vladaru Zagreba" odlučivali su prvi i drugi nositelj, Tomislav Pucar i Andrej Gaćina, dvojica najboljih hrvatskih stolnotenisača i olimpijci za Igre u Tokiju. Pucar je svladao Luku Zlatkova 3-0 (5, 6, 5), s malo više problema i Šveđanina Simona Berglunda 3-2 (5, 7, -6, -9, 8), te u polufinalu Filipa Zeljka 3-1 (8, 8, -7, 5).

Andrej Gaćina svladao je Doriana Kuzmića 3-0 (1, 2, 6), zatim Belgijca Floriana Cnuddea 3-0 (4, 4, 4), a bez seta je ostavio u polufinalu i najboljeg Belgijca Florenta Lambieta 3-0 (5, 2, 4). Gaćini je u biti tek finalni susret bio prvi u kojem je netko od suparnika mu osvojio set.

- Pucar i ja se toliko dobro poznajemo, da je tu moglo možda i drukčije završiti. Naime, čim bi netko poveo s 4-5 razlike, tu bi već bio kraj - spomenuo je Andrej Gaćina, a o planovima će kratko.

- Odmah se kreće put Varšave na Europsko prvenstvo. Nažalost, Kojić, kao što je otkazao zbog ozljede Zagreb Open, tako je, nažalost, bio primoran otkazati i nastup na EP što mi je dodatno žao jer je time otpala mogućnost nastupa u paru.

Finale - seniorke: Petra Petek (Hrv) - Han Xue Vukelja (Hrv) 3-2 (-9, -5, 7, 10, 8).

Finale - seniori: Andrej Gaćina (Hrv) - Tomislav Pucar (Hrv) 3-1 (4, -5, 9, 5).

Linker
19. travanj 2024 04:28