CLAUDIO BENEDETTO/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Claudio Benedetto/Zuma Press/Profimedia
S TALIJANIMA U ČETVRTAK

Hrvatska baseball reprezentacija izborila plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva u Italiji

To je jedan od najvećih uspjeha u HR-baseball povijesti, nastavljeni sjajni rezultati u 2021. godini
Piše: HinaObjavljeno: 14. rujan 2021. 23:23

Hrvatska baseball reprezentacija izborila je plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva u Italiji (Torino i Avigliana) ostvarivši jedan od najvećih uspjeha u svojoj povijesti.

Time je nastavljena sjajna godina za hrvatski baseball nakon što je karlovačka Olimpija osvojila europski Federations Cup.

Hrvatska je četvrtfinale osigurala već nakon prve dvije utakmice u skupini i pobjeda nad Njemačkom 8-2 i Ukrajinom 9-3. Posebno je značajna pobjeda nad Njemačkom koja je četvrta momčad po europskom renkingu i polufinalist pet od posljednjih sedam europskih prvenstava.

U susretu koji je odlučivao o prvom mjestu u skupini naši su bejzbolaši večeras glatko poraženi od Španjolske sa 0-12, ali svjesno čuvajući bacače za četvrtfinalni ogled protiv jedne od dvije europske baseball velesile - Italije.

Susret s Talijanima igra se u četvrtak u 20:30 sati, a startni bacač hrvatske reprezentacije bit će naturalizirani Venezuelanac Jose Diaz, koji je hrvatsko državljanstvo stekao prije nekoliko godina igrajući u Karlovcu, a sada je profesionalac upravo u Italiji.

Od 35 dosadašnjih europskih prvenstava čak 33 osvojili su Nizozemci (23) i Talijani (10).

Hrvatskoj je ovo drugi plasman u četvrtfinale, nakon 2001. godine, kada su bili na rubu senzacije i u ogledu za polufinale s tijesnih 7-8 izgubili od Nizozemske koja je u 32 nastupa na EP svaki puta igrala finale.

Linker
22. rujan 2021 00:15