Boris Krčmar i Romeo Grbavac

 SCREENSHOT PDC
PDC SVJETSKI KUP

Hrvatska kreirala pravu malu senzaciju, čudesni duo isprašio jednog od favorita prvenstva za prolaz među elitu

Protiv reprezentacije koja je na ovom natjecanju prije četiri godine igrala finale, Romeo i Boro odlučivali su o prolasku skupine
Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 16. lipanj 2023. 22:54

U petak je u Eissporthalleu u Frankfurtu ispisana povijest hrvatskog pikada. Pobjedama protiv Tajlanda i Irske, Boris Krčmar i Romeo Grbavac izborili su drugi krug PDC-jevog svjetskog kupa. Ovo je treći nastup za Hrvatsku na ovom natjecanju koje se održava od 2010. godine na kojem sudjeluje sama svjetska elita kada je klasični pikado u pitanju.

Ove godine sudjeluje 40 reprezentacija, a nagradni fond iznosi 450 tisuća funti od čega 80 tisuća dobiva pobjednik. Prva četiri nositelja slobodna su do osmine finala gdje će im se potom pridružiti pobjednici 12 skupina, a jedna od tih reprezentacija bit će i Hrvatska.

Iako su imali nešto slabiji početak protiv Tajlanda, Krčmar i Grbavac odradili su čudesan posao u drugom meču dana protiv Irske i tako kreirali jednu od najvećih senzacija u Frankfurtu. Protiv reprezentacije koja je na ovom natjecanju prije četiri godine igrala finale, Romeo i Boro odlučivali su o prolasku, a priču su završili sa stilom, pobjedom od 4:1.

image

Romeo Grbavac

SCREENSHOT PDC

Krčmar i Grbavac priliku za prolaz skupine dobili su nakon preokreta i pobjede protiv Taljanda. Iako je par Attapol Eupakaree/Yong Gaweenuntavong pri rezultatu 3:3 imao nekoliko strelica za pobjedu, hrvatski je duo u konačnici slavio i tako protiv Iraca (William O‘Connor i Keane Barry) izborio drugi krug natjecanja.

Bio je to zanimljiv meč u kojem je Hrvatska dominirala od samog početka te se vrlo brzo našla u vodstvu od 3:1. O‘Connor i Barry su potom smanjili na 3:2 i imali nekoliko prilika za poravnanje, ali bez uspjeha. Krčmar je u posljednjem setu meča prvi imao priliku za pobjedu, ali na 32 poena sve tri strelice završile su izvan okvira.

O‘Connor je zatim pokušao izaći na 106, ali promašuje posljednjih 40 poena. Na crtu je iza njega stao Grbavac i pogodio double sedam što mu je potom ostavilo nezgodnih 18 da bi treća strelica završila u broju devet. Nakon što je Barry propustio s tri strelice izaći na double 20, Boris Krčmar završio je posao za Hrvatsku pogodivši dvostruku četvorku.

Bila je to zaista sjajna predstava hrvatskih predstavnika koji su tako režirali jednu od senzacija turnira. Irci možda nisu bili jedni od favorita za naslov, ali većina medija, pogotovo onih na Otoku, vidjela ih je barem u drugom krugu Svjetskog kupa.

Linker
27. travanj 2024 23:11