Privatna arhiva
VRIJEDAN PROJEKT

Hrvatska obitelj gradi veliki sportski objekt za cijeli grad, pogledajte kako će izgledati moderni kompleks

Doista impresivno sve to izgleda, a impresivna je i cijena za tako velik i opsežan projekt
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 17. veljača 2022. 11:49

Velika je priča izgradnja svakog sportskog objekta u Hrvatskoj. No, posebno je velika priča kada jedan malen grad poput Makarske dobiva golemi i iznimno funkcionalni sportsko-kulturni kompleks. Riječ je o kompleksu koji se prostire na 14.000 četvornih metara, a unutar njega postojat će i 4.300 kvadrata zatvorenog prostora. Sportski sadržaj bit će izrazito dominantan u cijeloj priči - dvije sportske dvorane, teren za padel, teren za tenis, za mali nogomet, velika teretana, tri fitness dvorane...

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Dio zatvorenog kompleksa bit će i višenamjenska dvorana s 350 sjedećih mjesta koja je predviđena za održavanje kino predstava, kongresa, sastanaka i svega što već ide uz tako moderan i ekskluzivan prostor. Sve to bit će okruženo s medicinskim ordinacijama za specijalističke preglede. Naravno, u kompleksu će svoj prostor pronaći i kafić, pizzerija, dječja igrališta, posebne sjenice za obiteljska druženja...

image
Privatna arhiva

80 milijuna kuna

Doista impresivno sve to izgleda. Impresivna je i cijena za tako velik i opsežan projekt, a ona iznosi oko 80 milijuna kuna. Računa se da bi u kompleksu radno mjesto trebalo pronaći 30-tak ljudi.

Iza kompletnog kompleksa stoji poznata makarska obitelj na čijem je čelu Mijo Pašalić, vlasnik poznate i vrlo uspješne tvrtke Apfel, te veliki nogometni i sportski zaljubljenik, višegodišnji predsjednik i glavni sponzor Futsal kluba Novo Vrijeme. Mijo Pašalić se još prije tri godine odvažio krenuti u ovu iznimno kompleksnu priču u kojoj će posebno profitirati i kompletna Makarska rivijera, jer tako eminentan sportski centar ni izbliza nemaju ni daleko veći gradovi od Makarske.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

- Danas je 26 godina kako smo kao tvrtka Apfel izašli na tržište, zato smo za promociju ovog velikog projekta izabrali ovaj dan. Također, naš sportsko-kulturni centar već ima prave obrise, pa smo procijenili kako je vrijeme da projekt izađe u javnost. Na njemu već radi ili će raditi više od stotinu izvođača. Kompletan projekt bit će završen u listopadu kada planiramo i svečano otvaranje - kazao je Mijo Pašalić.

image

Mijo Pašalić

IVO RAVLIC/CROPIX

image
Privatna arhiva

Pothvat u korona-dobu

Naravno da su stanovnici Makarske s oduševljenjem pozdravili takav projekt, a doista je prava rijetkost da iza njega ne stoji recimo lokalna samouprava, već - jedna obitelj! I sve to u ovim teškom korona vremenu.

- Mi smo se kao poslodavci odlučili ponašati kao da krize nema. Uvijek smo kao obitelj pokušavali povezati posao i društvenu odgovornost, te sport i kulturu. Ovo stoga nije samo projekt obitelji Pašalić ili tvrtke Apfel, nego je ovo projekt cijele Makarske. U projekt smo i ušli s idejom da Makarskoj donesemo nešto što joj kao gradu nedostaje, nešto što će nam podići sport, kulturu i zdravstvo, jer sve su to grane koje Makarska itekako treba. Posebno to vrijedi za naše mlade sugrađane. Makarska je i veliko turističko središte, ovakav objekt će joj sigurno donijeti i dosta gostiju izvan sezone - zaključio je Mijo Pašalić.

Podršku Miji Pašaliću i obitelji dolaskom na prezentaciju pružili su i Hajdukov predsjednik Lukša Jakobušić, te članica Uprave Marinka Akrap. Oni dobro znaju vrijednost takvog projekta...

image

Saborski zastupnik Jure Brkan, vlasnik Apfela Mijo Pašalić i makarski gradonačelnik Zoran Paunović

IVO RAVLIC/CROPIX

Linker
28. travanj 2024 08:18