Marko Milun
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
BOKSAČKE NOVOSTI

Hrvatska seniorska vrsta na Svjetskom kupu u Kölnu, olimpijske kvalifikacije u travnju u Londonu

U Njemačkoj će nastupiti četiri hrvatska boksača, odnosno tri boksačice
Piše: Dean BauerObjavljeno: 05. prosinac 2020. 17:06

Za desetak dana, od 16. do 20. ovog mjeseca u Kölnu će se održati boksački Svjetski kup na kojem će nastupati i četiri hrvatska boksača odnosno tri boksačice. Naši su predstavnici već otputovali u Njemačku, upravo u Köln u kojem će se pripremati do početka natjecanja.

Od boksača ondje su Petar Cetinić (do 69 kg), Gabrijel Veočić (do 75 kg), Matej Uremović (do 81 kg) i Marko Milun (iznad 91 kg). Od boksačica u Njemačkoj su Nikolina Ćaćić (do 51 kg), Marija Malenica (do 60 kg) i Ivona
Brnić
(do 75 kg).

Uz njih su pomoćnik izbornika muške reprezentacije Kristijan Hodak, te izbornik ženske reprezentacije Ante Matas.

Kvalifikacije za OI nastavljaju se u travnju 2021.

Međunarodni boksački savez, točnije Međunarodni olimpijski odbor koji vodi ovaj sport, odredio je nove nadnevke kvalifikacija ili točnije nastavka kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju.

Podsjetimo, kvalifikacije su počele u ožujku u Londonu, u samom jeku prvog vala pandemije i na opće čuđenje i zgražanje cijele svjetske javnosti. Dakako, nakon pet dana su prekinute, ali se nekoliko boksača i trenera, pa tako i hrvatski, tada u Londonu zarazilo.

Sada je objavljeno da će se kvalifikacije nastaviti ondje gdje su i stale, u londonskoj Cooper box Areni, od 22. do 26. travnja 2021. Od hrvatskih boksača koji su nastupili u ožujku prvo kolo prošao je samo Luka Plantić. Ispali su Toni Filipi, Ivana Habazin, Mladen Sobjeslavski i Marko Zeljko.

Turnir bi se trebao nastaviti tamo gdje je stao, pa će se tako superteškaš Marko Milun boriti s Englezom Frazerom Clarkeom, Marija Malenica u kategoriji do 60 kilograma protiv Francuskinje Maive Hamadouche, a Nikolina Ćaćić u kategoriji do 57 kilograma s Latvijkom Amandom Millere.

Linker
24. travanj 2024 09:07