Anthony Poša

 IVO RAVLIĆ/Cropix
TROPHY DIVIZIJA

Hrvatska uvjerljivo poražena u Švicarskoj, izbornik poručio: ‘Što bi tek bilo da smo imali veći posjed‘

Poraz hrvatskih ragbijaša kod Švicaraca ne treba čuditi jer je u pitanju najjača reprezentacija ovog ranga
Piše: HinaObjavljeno: 23. ožujak 2024. 21:16

U posljednjem petom nastupu Trophy divizije europskog Kupa nacija hrvatski ragbijaši poraženi su u Yverdonu od domaćina Švicarske 10:35, ali su u dvoboju ranije osigurali ostanak u toj diviziji.

Poraz kod Švicaraca ne treba čuditi jer je u pitanju najjača reprezentacija ovog ranga koja je ujedno i vodeća na ljestvici. Hrvatska se vrlo dobro držala do poluvremena kada je imala mali zaostatak 10-14, ali je u nastavku ipak pokleknula protiv jačeg suparnika.

- Nikada nisam zadovoljan porazom. Izgubili smo previše skupova, a iz auta smo uzeli manje od deset posto lopti. Zbog toga smo vrlo malo i imali loptu tijekom ogleda, a svejedno smo držali utakmicu otvorenom i neizvjesnom. Što bi tek bilo da smo imali više loptu u posjedu - zapitao se nakon susreta hrvatski izbornik Anthony Poša, ali i nakon toga zaključio.

- Kada se malo slegnu dojmovi nakon poraza bit ćemo ponosni jer opet smo promovirali neke mlade igrače i ostajemo u Trophy diviziji - rekao je Poša.

Ove subote još je Švedska pobijedila Litvu 27-8, dok je Češka bila bolja od Ukrajine 48-18. Na ljestvici je vodeća Švicarska sa 17 bodova iz četiri utakmice. Slijede Češka s 14 i Švedska s 13 bodova, dok je Hrvatska na 11 bodova. Litva ima četiri boda, dok je Ukrajina bez bodova.

Linker
16. travanj 2024 13:35