Karla Prodan
 ARHIVA
SVJETSKO PRVENSTVO

Hrvatska uzdanica namučila svjetsku prvakinju: ‘Da je bilo još 30 sekundi, ovo bi govorio Francuz...‘

Karla Prodan nije uspjela proći francusku predstavnicu Malongu, ispao je i Zlatko Kumrić.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. lipanj 2021. 16:34

Dok je Barbara Matić, svjetska prvakinja do 70 kg, prva sportska tema Hrvatske, u Budimpešti se nastavlja Svjetsko prvenstvo, a nastupili su Karla Prodan (do 78 kg) i Zlatko Kumrić (do 100 kg).

Nakon što je Barbara Matić donijela Hrvatskoj i Splitu prvu svjetsku medalju, u petak su reflektori bili okrenuti prema splitskom dvojcu Prodan-Kumrić, od kojih se Prodan plasirala u Tokio, a Kumrić tražio medalju i priliku za plasman na olimpijski turnir.
Prodan, koja je često "pratila" Barbaru u uspjesima na istim turnirima, na početku je ipponom apsolvirala Ekvadorku Chalu, a zatim išla na svjetski broj 1, Francuskinju Malongu.

U toj borbi je Karla imala odličan taktički pristup, uz nametanje svog ritma te neke prilike u kojima nije otišla "do kraja". Natjerala je Francuskinju na dvije kazne, a u situaciji koja je rezultirala wazarijem Malonge presudile su sitnice.

- Da je bilo još 30 sekundi, mislim da bi ovakvu izjavu davao francuski trener. Usprkos ishodu, Karla je pokazala da je na pravom putu i da na Olimpijskim igrama nije autsajder u bilo kojoj borbi - rekao je trener Vladimir Preradović. Kumrić je išao na Estonca Imalu, a u izjednačenoj borbi, u kojoj je Estonac zaradio dvije kazne Splićanin nije iskoristio prilike te je Imala ipponom na ulazu u šestu minutu borbe prošao dalje.

U subotu nastupa Ivana Maranić (preko 78 kg), koja traži ide po rezultat koji bi joj mogao donijeti plasman na Olimpijske igre.
Prijenos svih borbi može se pratiti na internet stranici live.ijf.org, a finalne blokove, svakog dana od 17 sati, prenosi Sportska televizija (SPTV).

Linker
24. travanj 2024 12:13